Heleně Vondráčkové šli za kmotry Hanka Zagorová a Vítězslav Hádl

Heleně Vondráčkové šli za kmotry Hanka Zagorová a Vítězslav Hádl - Křest CD Heleny Vondráčková | foto: Marek Navrátil

Přiznání Vondráčkové: Z konce roku mám trauma

  • 14
Helena Vondráčková je v jednom kole. Právě pokřtila novou desku s názvem Blázen, kdo se lásky zříká a čeká ji maraton koncertů, natáčení a dalších akcí. Přiznala, že má z konce roku trauma.

"Nevím, co se mám dřív učit. Jestli německé texty pro vánoční televizi nebo se mám soustředit na celovečerní pořad pro polskou televizi, kde budu zpívat německy, anglicky, polsky a česky, nebo se věnovat přípravě vánočního koncertu v Lucerně, který musím zmáknout tak, aby to bylo naprosto perfektní," řekla Vondráčková s tím, že tím její pracovní vytížení zdaleka nekončí.

Helena Vondráčková s manželem Martinem Michalem
Helena Vondráčková s manželem Martinem Michalem

"Čeká mě několik recitálů na Slovensku, vystoupení v posledním díle StarDance, kde budu zpívat na sambu s tanečnicemi, dva koncerty ve Státní Opeře, jeden s Evou Urbanovou, druhý s Jirkou Kornem a na závěr Silvestr na Václaváku. Žiju ze dne na den, pořád se učím a učím," přiznala se nestárnoucí zpěvačka.

Helena Vondráčková s moderátorem večera Jiřím Chumem
Helena Vondráčková s moderátorem večera Jiřím Chumem

"A do toho máme pětiměsíční štěně Elsu, temperamentního blázínka, který nám dává pořádně zabrat. Je opak zemřelé Lisy, ta byla až moc hodná," dodala Vondráčková.

Helena Vondráčková s Hankou Zagorovou
Helena Vondráčková s Hankou Zagorovou

Vzpomínkovou deskou Blázen, kdo se lásky zříká/Hity a rarity, si udělala velkou radost. Je doplněním celkového obrazu její kariéry a prezentuje tu písničky, na které se nedá zapomenout, ale i ty, o kterých už ani neví, že je natočila. Jednou takovou je například duet s Pavlem Novákem s názvem Ano. Stejný případ je i titulní skladba od Vítězslava Hádla, mimochodem vedle Hany Zagorové kmotra nového alba Heleny Vondráčkové, které bylo představeno v hotelu Paříž.

Helena Vondráčková s Šárkou Vaňkovou  Helena Vondráčková s Šárkou Vaňkovou

"Víťa Hádl byl několik let mým dobrým rádcem a producentem a tahle písnička se nám najednou vybavila, najednou jsme ji našli. Jsou tam ale i rarity z pořadu Ring volný, v němž jsme si s kolegyněmi prohazovaly písničky. Třeba jsem zpívala písničku Hany Zagorové Málokdo ví. Další raritou je hit století, písnička Lucky Bílé Jsi můj pán z muzikálu Dracula. Samozřejmě ji zpívám s jejím souhlasem a se souhlasem jejího autora Karla Svobody," dodala slavice.