Princezna Beatrice a Edoardo Mapelli Mozzi (Paříž, 19. října 2019)

Princezna Beatrice a Edoardo Mapelli Mozzi (Paříž, 19. října 2019) | foto: Profimedia.cz

Místo velkolepé svatby skromný obřad. Princezna Beatrice se v tichosti vdala

  • 6
Britská princezna Beatrice (31) a italský miliardář Edoardo Mapelli Mozzi (37) se v pátek dopoledne vzali na hradě Windsor. Podle tamních médií šlo o malou svatbu o dvaceti hostech za účasti královny Alžběty II. (94) a jejího manžela prince Philipa (99).

„Soukromý svatební obřad princezny Beatrice a pana Edoarda Mapelliho Mozziho se konal v pátek 17. července v 11 hodin v Královské kapli Všech svatých v Royal Lodge ve Windsoru. Malého obřadu se zúčastnil královna, vévoda z Edinburghu a blízká rodina. Svatba se konala v souladu se všemi příslušnými vládními pokyny,“ stojí v prohlášení královského paláce.

Nejstarší dcera prince Andrewa a vévodkyně z Yorku Fergie se měla původně vdávat v květnu. Na obřad mělo být pozvaných 150 hostů a recepci chtěla vnučce uspořádat královna Alžběta II. Kvůli pandemii koronaviru však byla svatba odložena.

Královnu s manželem, kteří jsou na hradě Windsor kvůli koronavirovým omezením od března v dobrovolné karanténě, vyfotili v pátek ráno, jak kráčejí ke kapli ve windsorském parku.

Edoardo Mapelli Mozzi a princezna Beatrice oznámili zasnoubení 26. září 2019. Princezna Beatrice je devátá v pořadí nástupnictví na britský trůn. Královským povinnostem se Beatrice z Yorku na rozdíl od bratranců princů Williama a Harryho nemusí věnovat na plný úvazek, takže má dostatek času i na soukromý život.

Edoardo Mapelli Mozzi a princezna Beatrice (Londýn, 22. května 2019)

Edoardo Mapelli Mozzi je synem bývalého olympionika, italského hraběte Alessandra Mapelliho Mozziho. Jeho otčímem byl politik a blízký přítel britského premiéra Davida Camerona Christopher Shale, který zemřel v roce 2011 na hudebním festivalu v Glastonbury.

Mapelli Mozzi založil v roce 2007 realitní společnost Banda a dodnes v ní působí jako její generální ředitel. Firma se specializuje na prodej nemovitostí pro bohaté klienty. 

26. září 2019


Britská královská rodina