Princ William a Kate

Princ William a Kate | foto: Reuters

Princ William věří Kate a odmítl sepsat předmanželskou smlouvu

  • 72
Princ William natolik miluje Kate, že nedal na rady svých příbuzných a odmítl předmanželskou smlouvu. Potvrdil to princův oficiální mluvčí. Vytvořit dokument, který by určoval rozdělení majetku a další náležitosti, mu radila rodina i bývalý soukromý sekretář princezny Diany.

Ještě před svatbou se objevily spekulace ohledně různých variant předmanželské smlouvy a o tom, jak nevýhodná pro Kate bude. Nakonec se ale žádná smlouva nepodepisovala. Princ William ji totiž odmítl, což potvrdil i vrchní komorní paláce St. James.

"V případě této svatby neexistuje žádná předmanželská smlouva," řekl listu The Telegraph.

Princ William a Kate Middletonová dva týdny před svatbou
Princ Charles a princezna Diana

Princ William odmítl předmanželskou smlouvu. Jeho rodiče princ Charles a princezna Diana se rozvedli po 15 letech manželství v roce 1996.

Princ William nedal ani na rady Patricka Jephsona, bývalého soukromého sekretáře jeho matky. Vytvoření smlouvy mu radil hlavně po zkušenostech s rozvodem jeho rodičů, prince Charlese s princeznou Dianou.

Švédská korunní princezna Victoria s manželem Danielem Westlingem

"William Kate miluje a věří jí bezvýhradně. Už před svatbou dal neústupně najevo, že žádnou smlouvu nepodepíše," přiznal Williamův přítel.

Švédská princezna Victoria se, na rozdíl od prince Williama, pojistila.

Když si loni vzala bývalého trenéra fitness Daniela Westlinga, předmanželskou smlouvu sepsala. V případě rozvodu veškerý majetek, dědictví a dary, které patří královské rodině, zůstanou jí.


Britská královská rodina