Lilibet Diana Mountbatten-Windsorová (Windsor, 4. června 2022)

Lilibet Diana Mountbatten-Windsorová (Windsor, 4. června 2022) | foto: Reuters

Harry a Meghan ukázali dceru. Lilibet Diana je celý tatínek

  • 56
O víkendu oslavila první narozeniny a předtím se poprvé potkala se svou královskou prababičkou. Dceru prince Harryho a vévodkyně Meghan Lilibet Dianu poté na zahradě ve Windsoru vyfotil rodinný přítel Misan Harriman. Holčička je podle prvního snímku, kde je pořádně vidět, celý tatínek.

Princ a vévodkyně zveřejnili novou fotku dcery Lilibet Diany, jak slaví své první narozeniny na pikniku na dvorku Frogmore Cottage ve Windsoru. V zrzavých vláscích má bílou mašli a oblečené má světle modré šaty.

Na dalším, černobílém snímku, který na sociálních sítích zveřejnil fotograf, drží Meghan malou oslavenkyni Lilibet Dianu v náručí a je ve společnosti Harrimanovy manželky a jejich dětí.

Mluvčí Harryho a Meghan ještě prozradil, že Lilibet Diana dostala dort od americké pekařky Claire Ptakové, která působí v Londýně a vytvořila také svatební dort pro vévodu a vévodkyni ze Sussexu v roce 2018.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsorová se narodila v Kalifornii a jméno dostala na počest královny Alžběty II. (96), jejíž rodinná přezdívka byla Lilibet. Druhé jméno má po Harryho matce, princezně Dianě, která tragicky zahynula v roce 1997 při autonehodě v Paříži.

Harry a Meghan dceru poprvé ukázali na loňském vánočním pozdravu. Vidět je ovšem z profilu, stejně jako její starší bratr Archie Harrison (3).

Princ Harry, vévodkyně Meghan, jejich syn Archie Harrison a dcera Lilibet Diana na snímku určeném pro vánoční pozdrav (2021)

Syn prince a vévodkyně má oficiální fotky z doby, kdy jeho rodiče ještě byli předními členy britské královské rodiny a byli spolu na návštěvě v Jihoafrické republice. Po odstoupení z těchto pozic, které Harry a Meghan zdůvodnili mimo jiné snahou o finanční nezávislost a větší soukromí, syna občas na sociálních sítích ukážou, ale zezadu.

Rodina žije v Montecitu v Kalifornii. Před pár dny byla ve Velké Británii, aby oslavila platinové jubileum královny Alžběty II., která se mohla poprvé osobně setkat se svojí pravnučkou.

Na oslavách 70 let vlády královny měl před fotografy premiéru i syn Harryho sestřenice, princezny Eugenie. Dcera prince Andrewa totiž s manželem Jackem Brooksbankem syna Augusta Philipa Hawkea moc neukazují a také na sociálních sítích doposud zveřejňovali snímky, kde mu není vidět obličej.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina

3. června 2022


Britská královská rodina