Švédský princ Carl Philip, princezna Sofia a jejich synové princ Alexander a...

Švédský princ Carl Philip, princezna Sofia a jejich synové princ Alexander a princ Gabriel (září 2017) | foto: Kungahuset.se / Erika Gerdemark

Švédský princ Carl Philip a princezna Sofia přivítají na svět třetí dítě

  • 2
Princ Carl Philip (41) a jeho manželka Sofia (36) oznámili na sociálních sítích šťastnou zprávu. Princezna Sofia je potřetí těhotná. Královský pár má dva syny.

„Princ Carl Philip a princezna Sofia s radostí oznamují, že očekávají svého třetího potomka,“ je napsáno u společného černobílého snímku královského páru na Instagramu.

„Jsme moc šťastní a těšíme se, až na svět přivítáme naše třetí dítě, sourozence prince Alexandra a prince Gabriela, nového malého člena naší rodiny,“ řekl princ Carl Philip a princezna Sofia s tím, že dítě by se mělo narodit koncem března příštího roku.

Členové švédské panovnické rodiny princ Carl Philip a jeho manželka Sofia, kteří letos oslavili páté výročí svatby, se v listopadu nakazili covidem-19. Švédský královský palác tehdy v prohlášení uvedl, že mají jen mírné příznaky nemoci a v rámci možností se oba cítí dobře.

V uplynulých dnech oznámili těhotenství také Mike Tindall (42) a Zara Philipsová (39), dcera princezny Anny (70) a vnučka královny Alžběty II. (94). Kromě nich čeká dítě i princezna Eugenie (30).

Prince Carl Philip & Princess Sofia are expecting their third child

"We are happy and excited and are looking forward to welcoming our third child, a sibling to Prince Alexander and Prince Gabriel".

Prinsparet
Linda Boström/Kungl hovstaterna

Sorry for posting again, I deleted it by mistake
#swedishroyalfamily #Prinsparet #princesssofia #princecarlphilip #prinscarlphilip #prinsessansofia #svenskakungafamiljen #royalfamily #royalnews #kungahuset #kungafamiljen #royalbaby #instaroyals #swedishroyals

11. prosince 2020 v 9:49, příspěvek archivován: 11. prosince 2020 v 12:33

Princ Carl Philip chodil s bývalou modelkou před svatbou pět let. Poznali se v nočním klubu v roce 2009. Brunetka tehdy pracovala jako instruktorka jógy a věnovala se charitě.

Carl Philip byl do sedmi měsíců svého života korunním princem, neboť v té době Švédsko upřednostňovalo v nástupnictví muže. V roce 1980 v zemi začal platit zákon, který zrovnoprávnil mužské a ženské potomky. Titul korunní princezny tak od té doby náleží Victorii.