Přátelé se loučili s Jiřím Brabcem

  • 5
S Jiřím Brabcem, pianistou, propagátorem country muziky a šéfem kapely Country Beat, se v úterý rozloučili členové jeho rodiny a přátelé. Do kostela Panny Marie Bolestné v Praze 2 přišla na hudebníka zavzpomínat téměř stovka lidí. Jiří Brabec se v listopadu zastřelil na chatě v jižních Čechách.

Kromě Brabcovy manželky Šárky Rezkové se čtyřměsíčním synem Dominikem v náručí se pohřbu zúčastnil například zpěvák Karel Černoch.

V závěru obřadu přinesla svému dvornímu skladateli a kapelníkovi kytici také zpěvačka Naďa Urbánková.

Brabcův pohřeb se uskutečnil necelý rok po jeho svatbě. V polovině loňského prosince se oženil se svou dlouholetou partnerkou, čtyřiatřicetiletou zpěvačkou Šárkou Rezkovou. Letos v červenci mu bylo třiašedesát let.

Brabec stál v roce 1958 u zrodu skupiny FAPS, jedné z prvních rokenrolových kapel v tehdejším Československu. Na jejích koncertech vystupovaly takové hvězdy
hudební scény jako Miki Volek, Pavel Sedláček a Pavel Bobek.

Začátkem 60. let hrál také ve skupinách Sparrows a Karkulka.  V roce 1966 Brabec založil soubor Country Beat. Skupina později doprovázela na koncertech zpěvačku Naďu Urbánkovou. Vrchol popularity zažila v 70. letech. - více zde

Právě nahrávka Brabcovy písně Drahý můj s textem Jiřího Grossmanna v podání Nadi Urbánkové zazněla v závěru hudebníkova pohřbu.

Jiří Brabec

Poslední rozloučení s hudebníkem Jiřím Brabcem se konalo 2. prosince v kapli kostela Panny Marie Bolestné v Praze. Na snímku uprostřed je Brabcova manželka Šárka.

Poslední rozloučení s hudebníkem Jiřím Brabcem se konalo 2. prosince v kapli kostela Panny Marie Bolestné v Praze. Na snímku vpravo je Brabcova manželka Šárka.

,