Zdeněk Podhůrský

Zdeněk Podhůrský | foto: Marek Navrátil

Podhůrský vystavil Mlčící tváře, Bohdalová mezi nimi chybí

  • 9
Fotografie-portréty, které byly k vidění během karlovarského filmového festivalu na golfovém hřišti Na Cihelnách, vznikly v Turecku během dovolené hvězd spojené s tenisovým turnajem FV Plast Open 2008.

"Nápad jsem dostal, když jsme seděli jeden večer u bazénu a  já viděl to zajímavé světlo. Nejdřív mi bylo žinantní požádat takové tváře jako třeba Jiřího Krampola nebo Jiřinu Bohdalovou, aby mi zapózovaly. Nakonec mi ale bylo líto nevyužít jejich přítomnosti a nezvěčnit je. Nakonec vzniklo šestnáct portrétů a Jan Nejedlý je přidal k akci filmu Veni, vidi, vici na golfovém hřišti Na Cihelnách. Měl jsem hroznou radost, že se to nakonec uplatnilo," říká Podhůrský. 

Jiří Krampol se Zdeňkem Podhůrským a jeho darem oslavenci
Zdeněk Podhůrský s fotografií Jiřího Krampola, kterou mu daroval k jeho sedmdesátinám

Nejpovedenější fotkou je prý fotka herce Jiřího Krampola. "Je tam úplně jinak, než ho každý doteď viděl. Ta fotka je velice vážná a podle mě strašně hluboká." Povedené jsou  podle něj i další portréty, třeba Petra Jákla, Renaty Langmannové, Martiny Jandové, Karla Štědrého nebo Milana Drobného.

Fotka Jiřiny Bohdalové mezi nimi ale chybí. Herečka totiž po incidentu v Turecku, kde ji někdo vyfotil na balkoně nahou, nechce být s tímto pobytem celebrit u moře vůbec spojována. Mimo jiné uvalila embargo i na reportáž o jejím letu padákem, kterou tam s ní natočila Martina Jandová do pořadu Top Star Magazín.