Petra Němcová se stala mluvčí obchodu Otto | foto: Otto / Justjared

Petra Němcová se stala mluvčí, papíry ji ale nezavalí

  • 41
Topmodelka Petra Němcová slaví další úspěch. Ke stávajícím aktivitám si přibrala další: stala se tiskovou mluvčí.

Kráska pocházející z Česka se stala novou tváří německého zásilkového obchodu Otto. Co přesně bude v případě Němcové obnášet funkce mluvčí, firma zatím neuvedla. Představa, že modelka sedí v kanceláři a sepisuje tiskové materiály, je spíš nereálná.   

Devětadvacetiletá Němcová je velmi aktivní i v charitativní oblasti. Prostřednictvím fondu Happy Hearts, jehož je zakladatelkou, darovala minulý týden více než 150 počítačů základní škole Andrew H. Wilson Charter v New Orleansu.

"Fond Happy Hearts pomáhá dětem v oblastech postižených přírodními katastrofami a v rozvojových komunitách na celém světe. Škola v New Orleans je však prvním příjemcem pomoci ve Spojených státech," vysvětlila kráska, která řádění přírody zažila na vlastní kůži před čtyřmi lety, kdy ji v Thajsku smetla vlna tsunami. Tehdy přišla o přítele Simona Atleeho.

"Je nám jasné, že když některou oblast světa postihne přírodní katastrofa, po odchodu novinářů zmizí i veškerá pomoc. Každý z těchto studentů přežil řádení hurikánu Katrina a my doufáme, že se teď zlepší jejich možnosti vzdělávání," dodala Petra Němcová.