Libuše a Josef Vojtkovi

Libuše a Josef Vojtkovi | foto: Marek NavrátiliDNES.cz

Pepa a Libuška Vojtkovi se rozvádějí

  • 91
Manželství Josefa a Libuše Vojtkových po dvou letech končí. "Ano, je to pravda," potvrdila iDNES.cz Libuše.

Za krachem manželství stojí údajně nevěra Pepy, který se sblížil s Libuščinou kamarádkou, tanečnicí Jovankou Skrčeskou. „Nezlobte se, ale k tomu se nebudu vyjadřovat,“ odpověděla Libuše Vojtková na otázku iDNES.cz.

V prohlášení, které pak s Josefem Vojtkem následující den rozeslali médiím, už tuto spekulaci důrazně popřela. "Zdůrazňujeme, že důvodem našeho rozchodu není žádný jiný nový partnerský vztah... Tato žádost je podávána z iniciativy Josefa Vojtka. Dohodli jsme se tak, protože jen obtížně hledáme vzájemné kompromisy a pohledy na různé životní situace se liší a také velké pracovní vytížení způsobuje komunikační problémy," píše se ve společném prohlášení.

Manželé se prý rozcházejí jako přátelé a ve vzájemné úctě, neboť berou ohled na sedmiměsíčního syna Matyáše. „Neřekla bych, že jde vyloženě o krizi. Komunikujeme spolu, snažíme se,“ dodala Libuše.

Matyáš nyní zůstane v péči matky a otec bude přispívat na jeho výchovu, výživu a vzdělání. Rodiče se už také dohodli na úpravě styku se synem i na způsobu rozdělení společného majetku. Josef Vojtek zajistí pro Libuši i Matyáše nové odpovídající bydlení, do té doby budou žít nadále všichni ve společné domácnosti.

Dvaačtyřicetiletý frontman skupiny Kabát i o sedmnáct let mladší tanečnice se rozvádějí již podruhé. Josef se naposledy rozcházel s herečkou Sabinou Laurinovou, Libuše má za sebou rozvod se zpěvákem Danielem Hůlkou.

Vojtek má z prvního manželství dnes dvacetiletého syna Josefa, se Sabinou Laurinovou pak pětiletou dceru Valentýnku.