Penelope hodlá spasit Indii

  • 2
Osmadvacetiletá hollywoodská kráska Penelope Cruzová chce spasit chudobou se zmítající Indii. Přítelkyně Toma Cruise, po jehož boku se zahrála ve filmu Vanilkové nebe, se stala prezidentkou americké pobočky charitativní organizace Sabera Foundation.

Nadaci, která pomáhá indickým ženám a dětem, založil v roce 1999 španělský zpěvák Nacho Cano a Penelope je po Melanii Griffithové a Ricky Martinovi další celebritou, která projekt vzala pod svůj patronát. Cruisova partnerka dostala na starost oblast kolem Kalkaty, kde bude pomáhat chudým ženám v zajištění potravin, oděvů a vzdělání.

"Celý život jsem snila, že budu dělat podobnou bohulibou práci. Mohu se tak nyní zapojit do pomoci mladým ženám s dětmi a snažit se jim zajistit život na určité úrovni a ne v bídě. Charitu chápu jako své celoživotní poslání," svěřila se Penelope na tiskové konferenci u příležitosti svého jmenování do funkce.

Prvním úkolem, který musí herečka zajistit, je paradoxně charitativní večírek za účasti nejznámějších hollywoodských celebrit. Výtěžek pak poputuje na zbudování nových nemocnic a škol v indické Kalkatě.

"Uspořádat párty pro mne nebude žádný problém. Snad ale již brzy dostanu nějaký záslužnější úkol přímo v terénu. Těším se přímo do Indie," doufá Cruzová, která si nyní užívá filmové volno.