Pavel Šporcl s přítelkyní Bárou Kodetovou a jejich dcerkou Violetou

Pavel Šporcl s přítelkyní Bárou Kodetovou a jejich dcerkou Violetou | foto: Marek Navrátil

Pavel Šporcl pokřtil desku a mazlil se s dcerou

  • 5
Na křtu desky Gipsy Way ukázal houslista Pavel Šporcl kromě svého umění i malou dcerku, kterou má s Bárou Kodetovou. Violetka roste jako z vody a dokazuje, že má herecké a hudební nadání po rodičích.

Když je Pavel doma, běhá kolem dcerky neustále. A dokonce k ní často vstává. "Když jsem měla před premiérou, spal v ložnici s malou on a já byla v jiném pokoji. Abych se také vyspala," přiznává Bára, jejíž dcera Lili (6) žije s nimi.

"Moje holky se milujou. Lili má Violetku strašně ráda. Nejradši ji obléká, svléká a krmí. Dneska holky všude házely špagety. Po stole, po kytkách i po hlavách. U nás zkrátka bývá občas pěkně veselo."
 Violetka se od tatínka Pavla Šporcla nechtěla odtrhnout
Violetka se od tatínka nechtěla odtrhnout.

Malá Violetka na křtu v hotelu Amarilis beze studu tančila před objektivy fotografů a evidentně si přítomnost žurnalistů užívala. "Naše Violeta je zkrátka velký exhibicionista. Když jsou kolem lidi, chce být středem pozornosti a strašně ráda se předvádí. Má to po nás v krvi."

Pavel Šporcl na křtu desky Gipsy Way s Eliškou Bučkovou a kapelou Romano Stilo
Pavel Šporcl na křtu desky Gipsy Way s Eliškou Bučkovou a kapelou Romano Stilo

Ačkoli spolu mají potomka, svatbu prý Kodetová se Šporclem neplánují. "Zatím žádnou svatbu nechceme. Jedno manželství mi stačilo," konstatuje Barbora Kodetová. I Pavel prozrazuje, že se ženit nehodlá. "Myslím, že miminko stačí. To je skoro stejné."

Na novém CD jsou ke slyšení dva koncerty Šporcla s kapelou Romano Stilo, které se uskutečnily na konci letošního července v beznadějně vyprodaném pražském klubu La Fabrika. "Album obsahuje všechny živelné skladby z koncertu, který si vyžádal dva měsíce zkoušení," řekl hudebník.

Eliška Bučková s Pavlem Bémem
Eliška Bučková s Pavlem Bémem

Na křest dorazila i Česká Miss Eliška Bučková. Tentokrát však bez maďarského přítele, a tak jí společnost dělal pražský primátor Pavel Bém.

S romskými muzikanty se Šporcl seznámil před rokem v Bratislavě na benefičním koncertu proti rakovině. "Jsou to skvělí muzikanti a hlavně báječní lidé. Jsem rád, že nám to klape po všech stránkách," pochvaloval si spolupráci Šporcl.

Pavel Šporcl na křtu desky Gipsy Way zahrál společně s kapelou Romano Stilo
Pavel Šporcl na křtu desky Gipsy Way zahrál společně s kapelou Romano Stilo.

Houslista dostal na křtu i speciální víno. Je totiž proslaveným milovníkem tohoto omamného moku. V létě letošního roku díky své zálibě dostal od znojemského starosty Petra Nezveda kus vinice na svazích Karolininých sadů, takže se bude moci těšit na víno z vlastní produkce. "Už se na to strašně těším. Víno miluji, zvláště to znojemské, a tak se nemohu dočkat první úrody," řekl Šporcl.

,