Pavel Liška hraje ve filmu Poslední aristokratka údržbáře a zahradníka Krásu.

Pavel Liška hraje ve filmu Poslední aristokratka údržbáře a zahradníka Krásu. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Herce málem přizabil obří lustr. Smrťák se tentokrát nekonal, řekl Liška

  • 8
Pavel Liška (47) během svých jízd na motorce po světě zažívá nejrůznější krušné chvilky. Nevyhýbají se mu ovšem ani při natáčení. Na zámku v Miloticích štábu a hercům z filmu Poslední aristokratka skoro spadl na hlavu obrovský křišťálový lustr.

„Ty vole, tak si točíme dlouhou scénu aristokratický večeře u stolu a najednou nám spadne lustr skoro na hlavu. A žádnej prcek. Tedy, ano, je to nebezpečná profese! Nejen duchem nebezpečná. Všichni přežili: Smrťák se tentokrát nekonal. Místní duchové to natáčení nějak nemůžou skousnout,“ napsal Liška na Instagramu k fotce spadlého lustru.

09.března 2019 v 19:41, příspěvek archivován: 10.března 2019 v 16:13

Později v komentáři doplnil, že to dopadlo naštěstí dobře, lustr spadl přímo doprostřed stolu.

Film Poslední aristokratka natáčí režisér Jiří Vejdělek. V hlavní roli potomka šlechtického rodu se představí Hynek Čermák. Natáčelo se na pěti zámcích, kromě Lemberku také v Buchlovicích, Rájci, Jaroslavicích a nakonec právě v Miloticích, kde došlo k nehodě s lustrem a kde je kastelánem autor předlohy Evžen Boček.

Příběh začíná na sklonku roku 1996, kdy Čermákův rodilý Newyorčan získá v restituci zpět dávné rodové sídlo – zámek Kostka. Potomek emigrantů se tak vydá do vlasti předků s dcerou, kterou hraje Yvona Stolařová, a s manželkou v podání Tatiany Vilhelmové. Místo majetku najdou ruiny, ale to je nezlomí.

Sestavu doplňují právník rodiny čili Vojtěch Kotek, kastelán neboli Martin Pechlát, hospodyně ztvárněná Eliškou Balzerovou a údržbář pečující i o zahradu, jehož hraje Pavel Liška. V sousedním zámku bydlí Zdeněk Piškula coby mladý šlechtic, dále hrají Tatiana Pauhofová a Zdenka Procházková.

Premiéra filmu Poslední aristokratka je naplánována na letošek, do kin by měl jít 24. října.