Petra Paroubková na přednášce Jiřího Paroubka ve Zlíně | foto: Martin Honzek, Univerzita T. Bati

Paroubková způsobila rozruch, studentům ukázala podprsenku

  • 241
Jiří Paroubek pokračuje ve spanilé jízdě po univerzitách, kde studentům přednáší o současné české politice. Doprovod mu dělá manželka Petra, která poutá pozornost především svým oblečením.

Naposledy se šéf socialistů zastavil na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, kde obhajoval svůj názor na vývoj ekonomiky a zahraničních vztahů státu. "Pan Paroubek hodně hájil svou ČSSD a zopakoval, jak se strana podílela na vstupu Česka do Unie," říká jeden ze studentů Martin Honzek a sklíčeně dodává: "Byla to taková přednáška plná čísel." - Čtěte, jak se při Paroubkově přednášce chovali studenti v Brně

Daleko větší rozruch ovšem způsobila manželka Jiřího Paroubka, která ho na setkání se studenty doprovázela. "Byla milá, moc nemluvila, spíš se stále usmívala," vypráví dále student Martin Honzek. "Ještě že na sobě měla pěkné oblečení, všechny tím oslnila, hlavně podprsenkou, která jí byla vidět" směje se.

ANKETA: JAKÉ OBLEČENÍ SLUŠÍ PETŘE PAROUBKOVÉ? HLASUJTE ZDE

Odborník na etiketu Ladislav Špaček nevidí v tomto stylu oblékání žádný problém, Petře Paroubkové ho naopak schvaluje.

"Mladá žena si může dovolit vyzývavější oblečení. Samozřejmě to musí být přiměřené situaci, ale jestliže jí byla vidět krajka od podprsenky a ještě na univerzitě mezi mladými, tak bych tady problém rozhodně neviděl," vysvětluje odborník. "Kdyby paní Paroubková byla v domově důchodců, tam by se jistě oblékla jinak," řekl iDNES.cz Ladislav Špaček.