Zuzana Norisová - Křest CD Inflagranti

Zuzana Norisová - Křest CD Inflagranti | foto: Marek Navrátil

Norisová přebírá kšefty zvukařům, zvučí koncerty triu Inflagranti

  • 20
Herečka a zpěvačka Zuzana Norisová má zřejmě lepší sluch než zvukaři. Na Sardinii nevydržela ozvučení koncertu moderního smyčcového tria Inflagranti a postarala se o něj sama.

"Zuzka je moje dobrá kamarádka a přijela za námi na Sardinii, kde často koncertujeme. Italové mají ve všem trošku binec a jejich zvukař neuměl moc zvučit, což tak dlouho komentovala, až jí naštvaně řekl, ať si zvučí sama. Tak zvučila. A dobře," vypráví se smíchem zakladatelka tria a jeho umělecká vedoucí, houslistka Markéta Muzikářová. "Nemohla jsem to zkrátka vydržet, znělo to fakt hrozně," dodala Norisová.

Norisová samozřejmě nemohla chybět ani v pražském Aventinu na křtu v pořadí druhého cédéčka skupiny, nazvaného Restart. V pro ni typickém netradičním modelu s výraznými doplňky ho spolu s novopečeným otcem Petrem Bendem a houslistou Jaroslavem Svěceným slavnostně pokřtila.

Petr Bende, Jaroslav Svěcený a Zuzana Norisová

Restart má restartovat veškerou muziku, kterou české trio mladých sympatických instrumentalistek ve složení Markéta Muzikářová (housle), Kateřina Lískovcová (housle) a Sylva Jablonská (violoncello) dělá. "Dáváme nový kabát písničkám, máme osobité aranže, které mají oprášit klasiku a směřovat víc do rocku. V létě objedeme několik rockových festivalů. Hrát budeme kromě jiného opět na Sardinii a chystáme turné s Petrem Bendem, které bude zvěčněno na DVD," prozrazuje plány Muzikářová. Sama pak odlétá za pár dní s fotbalovým klubem Amfora do Keni, kde vyplní vedle Heleny Vondráčkové kulturní program sólovým hraním.