Nejlepší rosnička se sekla o 1,5 °C

- Rosnička je prý již ohroženým druhem. Ke svému životu potřebuje čistou vodu a té je čím dále tím méně. U televizních rosniček, tedy u moderátorů počasí, je tomu právě naopak. Daří se jim dobře, ba čím dále tím lépe a jejich popularita se pomalu přibližuje popularitě hlasatelů. Přesně v den, kdy slaví svátek Medard, byl v přímém přenosu televize Prima vyhlášen nejpřesnější a nejoblíbenější moderátor počasí.

Ve svém oboru se ukázala být nejfundovanější Taťána Míková z České televize. Všichni soutěžící měli dva měsíce dopředu uhádnout, jaké počasí bude na Medarda, v době vyhlašování výsledků soutěže.

Tři minuty po jednadvacáté hodině, osmého června, bylo jasno, bez deště, 18,5 °C. Vítězka se od skutečnosti odchýlila jenom o jeden půl stupně, když tipovala 17 °C.

Divácky nejoblíbenějším se stal opět Jan Zákopčaník, alespoň podle hlasování čtenářů magazínu Televize. Nepomohla ani nová metoda předpovídaní počasí, kterou předvedla Michaela Dolinová s pomocí své dcerky Julinky, převlečené za mini - rosničku.

Jak hlasovali čtenáři iDnes si můžete prohlédnout na hlasovací stránce.

Přímého přenosu se zúčastnilo po třech moderátorech počasí ze tří českých celoplošných televizí - Prima, Nova a ČT. Každý z nich nějakým způsobem prezentoval svoje koníčky, a to vše za zdatné asistence Jana Rosáka, který pořadem prováděl.