Milánský týden módy

Milánský týden módy - Kreace z dílny značky Versace pro jaro a léto 2005/2006 byly k vidění na přehlídce uspořádané 26. června v Miláně. | foto: Reuters

Návrháři nadchli supersexy módou

  • 31
Italské město Milán tento týden žije nejnovějšími trendy pánské módy. Začátek šňůry přehlídek, která potrvá do čtvrtka, byl ve znamení stylu, jenž odborníci charakterizují jako "supersexy".

FOTOGRAFIE ZDE

S těmito prvky vyrukovali hned na úvod týdne módy dvě známé značky - Dolce & Gabbana a Versace.

Ve snaze zaujmout moderní muže nabídli Dolce & Gabbana džíny s velmi sníženým pasem, ale také bílé, černé či stříbřité a zlatavé smokingy na večer.

Dolce & Gabbana se inspirují mladými protagonisty londýnské hudební scény či Hollywoodu, jako je Brad Pitt. Milánské návrhářské duo zároveň provokuje kalhotami superbokovkami.

Britský módní dům Burberry pod taktovkou mladého módního návrháře Christophera Baileyho přišel zase s vojenskými a safari prvky. Na druhou stranu ale nezapomněl ani na typický britský styl pro gentlemany.

Donatella Versaceová ve své kolekci nabídla hodně vzdušných modelů v bílé barvě, nezapomněla ale například ani na zelenkavou.

Módní legenda Viviene Westwoodová ani tentokrát nezklamala a přišla s lehce provokativními modely - muži ve světlých krátkých zavinovacích sukních, černé spodky s lebkou a zkříženými hnáty na pozadí - to vše bylo v její kolekci k vidění.