Monacký kníže Albert II. s manželkou, kněžnou Charlene

Monacký kníže Albert II. s manželkou, kněžnou Charlene | foto: AP

Monacký kníže Albert II. chystá žalobu, nevěsta mu prý nechtěla utéct

  • 3
Tři týdny po svatbě se monacký kníže Albert II. rozhodl podat žalobu na francouzský časopis L´Express. Důvodem jsou články o údajné krizi monarchy s manželkou. Kněžna Charlene se prý měla ještě před svatbou pokusit o útěk, protože se dozvěděla o dalším nemanželském dítěti Alberta II.

Podle právníka knížete francouzský magazín L´Express zveřejněním zpráv v červnu porušil soukromí páru a jde o nepravdivé informace. Charlene se údajně rozhodla před svatbou vrátit do Jihoafrické republiky, protože se objevily informace, že jí Albert II. byl nevěrný.

Monacká kněžna Charlene Grimaldiová

"Měli jsme tyto informace ze tří různých zdrojů, všechny byly důvěryhodné," prohlašoval šéfredaktor Christophe Barbier.

Kníže Albert II. to však popírá, ale i přesto se chystá podstoupit testy otcovství. Spekulace o neshodách hned po sňatku podpořily také informace, že novomanželé trávili líbánky odděleně.

Knížecí palác to zdůvodnil pracovními povinnostmi páru. Nakonec jeli tajně na svatební cestu do Mosambiku. Hned po návratu poskytli rozhovor pro list Nice-Martin.

Monacký kníže Albert II. s manželkou, kněžnou Charlene

"Chceme vyjádřit naše rozhořčení," řekl kníže. "Je to nešťastné, jak se tisk chytl těchto informací, bez toho, aby si je ověřil. Považuji to za nevhodné od vašich kolegů. Vždy jsem respektoval svobodu projevu. Ale toto šíření nepravdivých informací je odsouzeníhodné a trestuhodné."

Monacká kněžna Charlene Grimaldiová a kníže Albert II.
Monacká kněžna Charlene a monacký kníže Albert II.

Monacká kněžna Charlene Grimaldiová a kníže Albert II.

Bratr kněžny Sean Wittskock také potvrdil, že Charlene je v manželství spokojená.
"Každý si o nich vymyslel vlastní příběh," řekl pro jihoafrický časopis YOU. "Mohu vás ujistit, že moje sestra je velmi šťastná."

Rodiče monacké kněžny Charlene Grimaldiové, Mike a Linette Wittstockovi a její bratr Sean

Třiapadesátiletý Albert II. má už šestiletého syna Alexandra s letuškou Nicole Costeovou a devatenáctiletou dceru Jazmin Grace s americkou realitní agentkou Tamarou Rotolaovou. Ani jeden z nich nemá právo na dědictví.

Před svatbou se přihlásila další žena, která má mít s Albertem dítě a podle francouzského časopisu Public nebude poslední. Kníže má podle některých spekulací až tři další nemanželské děti.