Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Soupeřky cítily, že jsem silná konkurentka, říká Miss World Pyszková

Rozstřel   10:01
Nová Miss World Krystyna Pyszková (25) v pořadu Rozstřel na iDNES.cz promluvila o tom, jak se k ní chovaly její konkurentky na světové soutěži, v čem byla jiná i jak zvládla finále s horečkou. Ředitelka Miss Czech Republic Taťána Makarenko (34) pak osvětlila, jak to bylo s nečekanou návštěvou ministra.

Krystyna Pyszková vypadala na vyhlášení až nezvykle klidná. „Když už vyhlásili první vicemiss a mě nevyhlásili, tak mi tak proběhlo hlavou: ‚Ty jo, já to asi fakt vyhraju!“ vzpomíná.

Nebyl to pro ni blesk z čistého nebe, jak by se mohlo zdát, protože od začátku patřila mezi favoritky a ostatní dívky ji tak braly. „Myslím si, že soupeřky určitě cítily, že jsem silná konkurentka už od začátku, protože už před příjezdem mě stránky predikovaly jako vítěze. Často jsem se objevovala mezi těmi „front runners“ (přední kandidátky, pozn. red.) a když jsem přiletěla, tak jsem cítila, že některé slečny mě tam považují za velkou konkurenci,“ popisuje.

Přípravě věnovala na rozdíl od jiných hodně času. „Na soutěžích se moc nespí, ale s tím jsem počítala, takže to mě úplně nepřekvapilo. Ale bylo to málo, tak čtyři hodinky spánku denně, když se podařilo. Člověk může spát i déle, ale pro mě bylo důležité ráno vstát, být připravená, takže jsem chodila spát mnohem později než všechny moje spolubydlící a vstávala jsem mnohem dříve,“ vysvětluje nová Miss World.

Před finále se dívky účastní řady dílčích soutěží. „Je tam například sportovní soutěž, kde jsme se naučily tamní národní sport kriket. Pak multimédia. Je důležité, aby ta dívka nějak komunikovala se světem, aby v té organizaci viděli, že je schopná předat to, co hlásá, i přes sociální sítě. Potom jsme měly Head-to-head challenge nebo Beauty with a purpose, kde jsme měly možnost komunikovat o různých problémech nebo sociálních projektech,“ popisuje Pyszková.

„V talentové části jsem hrála na housle, na flétnu, takže to jsem také nacvičovala na toto. A pak byla Topmodel challenge, kde se hodnotí ‚catwalk‘ a to, jak dívka vypadá na mole a při nějaké show,“ vysvětlila Češka, která uspěla v Topmodel challenge, vyhrála World Designer Best Award a dostala se do Top 10 Beauty with a Purpose, díky svým charitativním projektům, které vedla už dlouho před Miss.

Školy v Tanzánii

„Mám v Tanzánii projekt, kde vzděláváme děti z neprivilegovaných rodin. Poskytujeme jim hodiny angličtiny, protože právě vzdělání je něco, co si myslím, že si zaslouží každé dítě. Je klíčem do světa, do lepší budoucnosti, k lepšímu uplatnění nebo k lepšímu životnímu prostředí,“ vysvětluje nová Miss World.

Češka Krystyna Pyszková je Miss World. Absolutní pecka, říká Kuchařová

V Tanzánii zajistila vzdělání už 320 dětem a ač je jako modelka zvyká na luxusní hotely, nezdráhá se bydlet v Africe v buňce bez teplé vody a elektřiny.

„Pro mě není nejdůležitější být v nějakém hezkém hotelu. Pro mě je důležité, že tam děláme něco smysluplného. A na druhou stranu je taky příjemné, se odpojit trošku od světa. Třeba jak nebyla elektřina, tak jsme se všichni sešli vždy večer, povídali jsme si, člověk si četl knihy. Takže je to i takhle moc hezká zkušenost,“ popisuje.

Ředitelka Miss Czech Republic Taťána Makarenko právě v její charitativní práci, dokonalé angličtině a skvělých komunikačních schopnostech vidí to, co jí získalo korunku Miss World.

„Pro Miss World je velmi důležitá žena, která je vyzrálá, která ví, co chce, která si opravdu stojí za svými názory, má za sebou kvalitní charitativní projekt, dělá ho aktivně, dělá ho od srdce, umí krásně mluvit, protože to je velmi důležitý atribut ženy, která potom bude mít silnější hlas ve světě,“ vysvětluje Makarenko.

„Krystyna má nádhernou angličtinu a netrpí stresem, tudíž jí nedělá problém mluvit kdekoliv na jakýkoliv mikrofon a dělat X rozhovorů. Tím, že je jí 25, tak už je velmi vyzrálá a myslím si, že i oni ví, že to zvládne, protože dneska opravdu už to není o tom, že se vybere mladičká žena, která není ještě připravena na ten velký humbuk a mohla by to potom nést těžce,“ dodává s tím, že hodně pomohl i fakt, že měla česká výprava hodně členů včetně samotné ředitelky a svým dílem přispěla i nečekaná návštěva ministra Lipavského.

Návštěva pana ministra

„To bylo docela nevšední záležitost, protože mi napsal kamarád, že se stalo něco s letadlem a že cestou z Japonska musel nouzově přistát v Bombaji. Zrovna v Bombaji, kde jsme my. A poslal mi na něj telefonní číslo. A já samozřejmě, protože chytnu všechny šance za pačesy, jsem mu napsala na Whatsappu, jestli už má plány na dnešní večer. Napsal: ‚S čím vám mohu pomoci?‘ A já jsem ho pozvala na charitativní event,“ vysvětlila Makarenko.

Lipavský uvázl v Indii, porouchalo se letadlo. Podpoří Češku v Miss World

„Byla to jedna z věcí, která určitě na Julii Morley, což je prezidentka Miss World, udělala velký dojem. Protože já jsem ho potom vzala představit. Víc věcí dohromady hrálo svou roli,“ říká Makarenko s tím, že třeba jako jediní přinesli paní Morley na Den žen květinu. „Některé slečny už chodily okolo a bylo vidět, že si myslí, že se tam možná trošku snažíme nějak vetřít do přízně Julii. Nicméně bylo právě i naopak krásné to, že i když to dívky viděly, tak potom přišly a říkaly mi: ‚Tvoje Krystyna je moje favoritka, je nádherná, úžasná, přejeme jí to,‘“ popsala Makarenko.

Finále bylo ale v ohrožení, protože Pyszková trpěla ten den horečkou a musela se hodně přemáhat, aby vůbec vystoupila. „Řekla jsem si: ‚Tak, teď se vlastně ukáže, jestli jsem vážně tak odolná a je to taková zkouška, jestli si to vážně zasloužím.‘ Tak jsem si to říkala v hlavě, že to je ta ultimátní zkouška. A rozhodla jsem se, že budu bojovat do poslední chvíle, co mi fyzické síly stačily, takže se to povedlo. Byla jsem moc ráda, že i přesto, že jsem měla ten den horečky, nebylo mi vůbec dobře, tak jsem to zvládla,“ popisuje svůj triumf.

První telefon s Kuchařovou

První, komu Krystyna Pyszková po svém vítězství do Česka volala, byla bývalá Miss World Taťana Kuchařová. Většinu rodiny tam totiž měla rodačka z Třince s sebou. „Přiznám se, že Tatiana byla první, s kým jsem telefonovala po výhře, protože jsem od ní měla asi čtyři zmeškané hovory. Já jsem původně neměla ani telefon v ruce, úplně jsem to vypustila a chtěla jsem si prožít ten moment. A asi po dvou, třech hodinách od to vítězství jsem si vzala telefon. Viděla jsem zmeškané hovory, volám jí, obě dvě jsme radostí křičely do toho telefonu,“ prozradila.

Miss Czech Republic 2022 Krystyna Pyszková a světová Miss World 2006 Taťána...

Kuchařová byla vždy její vzor a to, že se stala její následovnicí, je víc, než si kdy vysnila. „Bylo to mým snem. Když mi bylo sedm let, tak jsem seděla v obýváku s maminkou, koukali jsme se na Miss a na úspěch Taťány Kuchařové a tehdy mi tak problesklo v hlavě: ‚Ta žena je krásná, inspirativní, líbí se mi, jak se vyjadřuje, jaká je, chtěla bych být jako ona.‘ A pak vlastně o pár let později mě právě Taťána korunovala Miss České republiky u nás a netušila jsem, že budou její nástupnicí na světové soutěži Miss World. A opravdu, když to říkám, tak mám husí kůži,“ dodává Pyszková.

Autor:
  • Nejčtenější

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

19. dubna 2024  17:06,  aktualizováno  17:43

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

David Beckham žaluje Marka Wahlberga, žádá přes 8 milionů dolarů

20. dubna 2024  15:11

Bývalý fotbalista David Beckham (48) se s hercem Markem Wahlbergem (52) spřátelil, když se...

Nejsem svatý, říká Jon Bon Jovi. S manželkou jsme zažili vzestupy i pády

27. dubna 2024  10:50

Zpěvák Jon Bon Jovi (62) přiznal v rozhovoru pro deník Independent, že není žádný svatoušek. Jeho...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

27. dubna 2024

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do...

Prošla jsem si tvrdými životními zkouškami, říká violistka Jitka Hosprová

27. dubna 2024

Itálii díky třetímu manželovi považuje za svůj druhý domov. Violistka Jitka Hosprová v rozhovoru...

Jak Abrhám pomáhal, Šimek vyléval pralinky a Gott volal z krmítka. Krampol vypráví

26. dubna 2024

Premium Když se řekne Jiří Krampol, hned mi naskočí jeho role hostinského, který se v seriálu Synové a...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...