Michael Caine (2019)

Michael Caine (2019) | foto: Profimedia.cz

Vzdal jsem se alkoholu, chci žít pro vnoučata, přiznal Michael Caine

  • 9
Michael Caine (88) se vzdal pití alkoholu ve prospěch svého zdraví. Britský herec tvrdí, že se tak rozhodl hlavně proto, aby mohl strávit co nejvíc času se svými třemi milovanými vnoučaty.

„Díky vnoučatům jsem získal novou chuť a sílu do života. Přestal jsem téměř úplně pít a vzdal jsem se tvrdého alkoholu. Myslel jsem si, že žádná vnoučata mít nebudu a najednou mám rovnou tři,“ řekl Michael Caine v rozhovoru pro magazín Candis.

„Vše teď s manželkou vnímáme úplně jinak. Vnoučata, dvojčata Miles a Allegra a vnuk Taylor, jsou naší zázračnou fontánou mládí. Chci žít pro ně. Učím se od nich znovu bezstarostnosti a nadšení z maličkostí,“ popisuje herec.

„V mém životě bylo několik momentů, na které nikdy nezapomenu. A to, když jsem získal dvě sošky od Akademie a také den, kdy jsem byl jmenován sirem. Myslel jsem, že víc už dostat nemohu, ale pletl jsem se. Mít vnoučata je lepší než to všechno dohromady,“ říká Caine. 

Dvojnásobný držitel Oscara hrál během šedesátileté kariéry ve víc než stovce filmů. Diváky si získal v batmanovské sérii, kde ztvárnil Batmanova sluhu Alfreda, i ve snímcích Podfukáři, Interstellar, Kingsman: Tajná služba či Potomci lidí.

Jak to, že jsou Češi tak vysocí? divil se Michael Caine při natáčení Žižky

Michael Caine má dvě dcery, Dominiku (65) z prvního manželství s herečkou Patricií Hainesovou a Natashu (48) z druhého manželství s Shakirou Bakshovou (74). S tou žije doteď a často o ní prohlašuje, že se po jejím boku v manželství zklidnil a zachránila ho ze stavů, kdy pil lahev vodky denně.

„Byl bych bez ní už dávno mrtvý. Pravděpodobně bych se postupně upil k smrti. Kouřil jsem také několik krabiček cigaret denně, s tím jsem po svatbě v roce 1973 skončil,“ řekl herec v minulosti v jednom z rozhovorů. 

VIDEO: Michael Caine a jeho filmové role: