Melissa McCarthy (Los Angeles, 8. května 2023)

Melissa McCarthy (Los Angeles, 8. května 2023) | foto: AP

Bylo mi fyzicky špatně, říká Melissa McCarthy o šikaně při natáčení

  • 28
Melissa McCarthy (52) se do povědomí diváků a zároveň na vrchol slávy dostala díky roli Sookie v seriálu Gilmorova děvčata. Herečka prozradila, že si ze své dosavadní kariéry odnesla i nepříjemnou zkušenost, kdy na place zažívala šikanu od člena štábu.

„Pracovala jsem pro jednoho člověka, který organizoval natáčení tak chaoticky a nepřátelsky, že mi z toho bylo fyzicky špatně. Otékaly mi oči, bylo to šílené,“ popisuje.

„Lidé se tam kolikrát rozbrečeli, tak moc je ten člověk dokázal rozhodit. A proto mu asi ta manipulace fungovala – aby se mi dostal pod kůži, byl odhodlaný vyhodit ty, kdo mi byli blízcí, jen abych si nestěžovala.“

Melissa McCarthy představila svou kolekci, nesnáší označení plus-size

O jaké natáčení šlo, neuvedla. „Dost mu to fungovalo. Ale jednoho dne jsem si řekla, že už dost, a řekla jsem to i jemu. A od té doby vím, že už nikdy nebudu mlčet,“ řekla.

Nyní sama pomáhá ostatním herečkám, aby se v práci nenechaly utlačovat. Při účinkování ve filmu Malá mořská víla například pomáhala mladé kolegyni lépe zvládat tlak natáčení velkofilmu.

„Vysvětlovala mi, že se taky musela učit. Že nebyla vždycky taková a že jako mladá jsem ještě ostýchavá,“ řekla představitelka Ariel Halle Bailey v rozhovoru pro CNN. Dodala, že Melissino sebevědomé vystupování během natáčení bylo inspirující i pro ni.

Melissa McCarthy ve filmové disneyovce hraje zlou Uršulu. Poslední dobou ze všeho nejvíce preferuje hraní v komediích. „Komedií je kupodivu málo, přitom něco k rozesmání potřebujeme více než kdy dřív,“ prohlásila v rozhovoru pro magazín The Observer. „Komedie vám umožňuje posadit se vedle někoho, s kým se jinak názorově nepotkáte, a možná se s ním i sblížit. Myslím, že přesně takový efekt chci v tomto světě mít.“