Martin Maxa (7. července 2020)

Martin Maxa (7. července 2020) | foto: Profimedia.cz

Lži o napadení ženy mě připravily o rodinu i kariéru, říká Martin Maxa

  • 66
Zpěvák Martin Maxa (59) měl až do listopadu 2017 vše, co si jen mohl přát. Rodinu, pěveckou kariéru, čekala ho i hlavní role ve filmu. Stačila však jedna noc a dnes je všechno jinak.

Martin Maxa vystupoval v roce 2017 na Svatomartinských slavnostech. „Poté vyšel v novinách článek, podle kterého jsem měl údajně zmlátit nějakou ženu a muže. Což nebyla pravda,“ popisuje zpěvák v rozhovoru pro pořad Showtime. 

„Jednalo se o nedorozumění, kdy jsem pomáhal své tehdejší manažerce, která to ten večer trochu přehnala s alkoholem a omylem zabloudila do cizího pokoje. Pomáhal jsem jí z toho pokoje. Vše proběhlo naprosto korektně, nedošlo k žádnému konfliktu,“ říká Maxa, který byl následně obviněn a jeho případ skončil u soudu.

„Probíhalo hlavní líčení, obžaloba neměla žádné důkazy a věc byla postoupena přestupkovému řízení. A to bylo v roce 2019 v srpnu zastaveno,“ vzpomíná zpěvákova advokátka Monika Hášová.

Martin Maxa tak sice odešel s čistým štítem, jeho pracovním a soukromým životem však událost pořádně zamíchala. Ztratil práci a nakonec se mu rozpadla i rodina. „Na základě tohoto lživého článku jsem přišel o spoustu svých vystoupení, byla mi zrušena nabídka hlavní filmové role, na kterou jsem měl už podepsanou smlouvu, a žádný pořadatel si mě nechtěl objednat,“ popisuje zpěvák.

Kdyby se ti živnostníci a umělci taky drželi rad paní Schillerové a měli připravený svůj “polštář”, nemuseli by si dnes stěžovat a mohli se mít stejně tak dobře, jako tady já s “Micíkem”...
Poznámka pod čarou:
Navíc jsem byl ultramazanej a ten polštář mám vycpaný státními dluhopisy ❤️
#polštář #umělciDnešníDoby #VýhodnéStátníDluhopisy #JsemvPohodě #homeless #artist

9. ledna 2021 v 14:48, příspěvek archivován: 13. ledna 2021 v 8:58

Ještě horší dopad měla celá situace na muzikantovu rodinu. „I v intimní, rodinné rovině vznikaly samozřejmě hádky. Po pětadvaceti letech klidného soužití jsem se pak rozešel s partnerkou. Finanční tíseň, do které jsme se kvůli tomu všemu dostali, samozřejmě tomu vztahu nepřidala,“ vzpomíná Martin Maxa.

I zaprděné Česko si časem zvykne na estetické úpravy mužů, míní Martin Maxa

„Můj syn v té době studoval na vysoké škole. Tím, že jsem nevydělával žádné peníze, nebyl jsem schopný platit školné, které tehdy dělalo sto tisíc ročně. Moje mladší dcera byla ve škole vystavována šikaně a nakonec musela přestoupit jinam. Můj život se obrátil vzhůru nohama,“ říká zpěvák s tím, že se snaží žít dál a s událostmi, které se staly, se musí vyrovnat.

„Žiji teď jako typický šedesátiletý starý mládenec. Natáčím písničky, maluji obrazy a žiji se svým kocourem v Roudnici nad Labem v bytě,“ dodává. 

13. prosince 2013