Návrhář Osmany Laffita provokoval nahými těly

Návrhář Osmany Laffita provokoval nahými těly | foto: koláž iDNES.cz

Laffita provokoval pražské Rudolfinum, na schody vystavil nahá těla

  • 34
Známý návrhář kubánského původu Osmany Laffita znovu provokoval. Svou nejnovější kolekci předvedl v prostorách architektonicky ušlechtilé budovy pražského Rudolfina, kde neváhal odhalit nejen modelku, ale i modela.

Tradicí Osmanyho Laffity a jeho tvorby je provokace, v dobrém slova smyslu. Nezaměnitelný módní rukopis, ojedinělé střihy. To jsou ty hlavní znaky, kterými se může chlubit.

V nejnovější kolekci vládne jednoduchost
V nejnovější kolekci vládne jednoduchost

Stejně originální je i při pořádání svých přehlídek. Pořádal je na střeše, na nádraží, ale i v přírodě. Nyní si sice vybral srdce Prahy a budovu Rudolfina, ale dráždění nevynechal. Nahý muž a nahá žena na schodech významné stavby byly ostatně důkazem.

Laffitova nejnovější kolekce podzim-zima 2011/2012 velí, že na onu jednoduchost se v předimenzované době nesmí zapomínat. Platí to pro vzhled i střih.

Osmany Laffita

"Moje práce je charakteristická tím, že střihy jsou hodně vypasované a tvarované. Současná žena vyhledává praktičtější módu, a tak jsou střihy v nové kolekci spíše volné," objasnil módní návrhář Osmany Laffita.

V představovaných modelech převládaly tóny smetanové, velbloudí srsti, karamelové a čokoládové. Objevily se ale i barvy šedá a černá. V modelech módní umělec také kombinoval látku, kůži a kožešiny s úpletem. K výrazným prvkům patřily ručně pletené roláky a rukávy.

Něco pro princezny
Přehlídka Osmanyho Laffity

Diváci mohli vidět i malá bolerka a paleta ve stylu Jackie Kennedyové, manželky zavražděného amerického prezidenta J. F. Kennedyho, a minimalistické šaty nad kolena do tvaru písmene A, připomíná ČTK.