Lady Gaga

Lady Gaga | foto: Profimedia.cz

Kvůli extravagantním účesům přicházím o vlasy, přiznala Lady Gaga

  • 14
Když se řekne "Lady Gaga" všichni si představí blondýnku v bizarním oblečení. Jenže Stefani Germanotta, která nosí tento pseudonym, je původně brunetka. Věčným odbarvováním si ale vlasy soustavně ničí a když k tomu připočte žehlení, fénování a naplétání, není divu, že jí vlasy začaly vypadávat.

"Mám vlastně chemický střih, protože kvůli odbarvování vlasy ztrácím,“ přiznala čtyřiadvacetiletá zpěvačka magazínu People. Tmavých zdravých vlasů je jí sice líto, ale pro svou image je schopna jakýchkoli obětí.

Modelka Naomi Campbellová

Podle zahraničních odborníků, kteří zkoumali snímky jejích vlasů, Lady Gaga trpí trakční alopecií, stejně jako třeba modelka Naomi Campbellová nebo zpěvačka Britney Spears.

Při ní vlasy vypadají v důsledku nadměrné námahy hlavně v oblasti vlasové hranice na spáncích a na čele. Na rozdíl od jiných druhů alopecie, jejichž následky bývají trvalé, v tomto případě mohou vlasy opět narůst.

Kromě vlasů dává Lady Gaga zabrat i své pleti. Make-up totiž nesmývá ani na noc. "Není to dobré pro pleť, ale já mám štěstí, že mám dobré geny," řekla.

Lady Gaga

Zpěvačka, která změnila barvu vlasů i své jméno a stylizuje se do nadpozemské bytosti, paradoxně radí, že nejlepším receptem na krásu je "zůstat sám sebou". "Když se budete snažit být někým jiným, je to nuda," říká Lady Gaga.

K tomu přidala i recept na udržení štíhlé postavy. Sama prý drží "opileckou dietu." Podle ní je nejlepší cvičit, když máte kocovinu z předchozího dne.