Kylie Jennerová (New York, 13. února 2017)

Kylie Jennerová (New York, 13. února 2017) | foto: AP

Forbes označil Jennerovou za nejmladší miliardářku a sklidil kritiku

  • 13
Sestra profesionální celebrity Kim Kardashianové Kylie Jennerová (20) je podle magazínu Forbes nejmladší miliardářka, která se vypracovala sama. Vydělala díky své kosmetické řadě a její majetek se odhaduje v přepočtu na 20 miliard korun. Magazín však za označení „vypracovala sama“ sklidil kritiku.

Kylie Jennerová, která letos v srpnu oslaví teprve 21. narozeniny, zdobí obálku magazínu Forbes. Ten ji označil za „královnu kosmetiky“ a napsal, že „v 21 letech je nejmladší miliardářka na světě, která se vypracovala sama.“

11.července 2018 v 13:10, příspěvek archivován: 12.července 2018 v 10:03

Právě tato slova se nelíbí lidem na sociálních sítích. Uvádějí, že vypracovat se sám znamená uspět bez cizí pomoci, což v případě nejmladší hvězdy reality show Keeping Up With the Kardashians rozhodně neplatí. Jako další příklad nesprávného užití označení uvádějí, že když si člověk ohřeje hotovou polévku z konzervy, neznamená to, že ji sám uvařil z ničeho. Jiní pak připomínají majetkové zázemí rodiny Jennerové, které mohlo sehrát velkou roli v rozjezdu podnikání s kosmetikou.

Kylie Jennerová se v minulosti soudila kvůli názvu své kosmetické řady s Kylie Minogue. Australská zpěvačka spor vyhrála a hvězda reality show nemohla své křestní jméno zaregistrovat jako obchodní značku.

Ani ostatní členové její rodiny na tom nejsou finančně nejhůř. Majetek její matky Kris Jennerové se odhaduje v přepočtu na jednu a čtvrt miliardy korun. Její otec, který prodělal změnu pohlaví a je z něj Caitlyn Jennerová, má na  kontě více než dvě miliardy korun.

Nejstarší nevlastní sestra Kourtney Kardashianová má majetek kolem 780 milionů, Kim Kardashianová téměř osm miliard a Khloe Kardashianová 890 milionů korun. Vlastní sestra Kylie Kendall Jennerová, která je modelkou, má podle odhadů majetek v přepočtu 400 milionů korun.