Sestry Karolína a Kristýna Plíškovy

Sestry Karolína a Kristýna Plíškovy | foto: Lenka Hatašová, iDNES.cz

Tenistka Kristýna Plíšková je těhotná. Poslední Vánoce ve dvou, napsala

  • 47
Kristýna Plíšková (29) je těhotná. Tenistka a sestra bývalé světové jedničky Karolíny Plíškové oznámila radostnou novinu na Instagramu. Prvního potomka čeká se svým partnerem Dávidem Hanckem.

„Poslední Vánoce ve dvou,“ napsala Plíšková k fotografii, na níž je společně se svým snoubencem, slovenským fotbalistou Dávidem Hanckem. S hráčem pražské Sparty tvoří tenistka pár dva roky, zasnoubeni jsou od léta. „Navždy ano,“ pochlubila se rodačka z Loun v červenci fotkou s prstýnkem. 

K příspěvku oznamujícím těhotenství tenistky začaly rychle přibývat gratulace. „Miluju vás,“ napsal její milý. Se srdíčky se přidala sestra Karolína Plíšková či fotbalista Sparty Ladislav Krejčí mladší. Gratulovaly i tenistky Karolína Muchová, Tereza Martincová a Magdalena Rybáriková.

Kristýna Plíšková získala na okruhu WTA pět deblových trofejí ve čtyřhře  a jeden titul ve dvouhře - v roce 2016 triumfovala v Taškentu. Ve světovém žebříčku momentálně figuruje na 146. místě, jejím maximem je 35. příčka z roku 2017.

Její o šest let mladší partner, fotbalový obránce Dávid Hancko, přišel do Sparty v srpnu 2019 původně na hostování z italské Fiorentiny. Letos v červnu získali Letenští slovenského reprezentanta definitivně. Z Fiorentiny ho vykoupili za 2,5 milionu eur (zhruba 64 milionů korun), stal se tak čtvrtou nejdražší posilou ve sparťanské historii.