Kristýna  Leichtová

Kristýna Leichtová | foto: KORZO

Leichtová z Comebacku byla v dětství obětí sexuálního násilníka

  • 28
Hvězda seriálu Comeback Kristýna Leichtová se v rozhovoru pro magazín Lidových novin Pátek svěřila s hrůzným zážitkem z dětství. Ve dvanácti letech ji sexuálně obtěžoval neznámý muž. "Stalo se, tyhle věci se zkrátka dějí," říká k tomu dnes populární herečka.

"V dnešní době má každá druhá žena zkušenost se sexuálním obtěžováním, pokud ne přímo se znásilněním, takže ani já nejsem výjimkou," řekla Leichtová.

Dodnes nemůže zapomenout, jak musela ve dvanácti letech k výslechu, kde se jí ptali, jestli nebyla příliš vyzývavá a neprovokovala. "Byla jsem dítě, které nemělo ani ponětí, že se takovéhle věci dějí... Kdyby nebylo mamky a já dala jenom na pohrdavé pohledy policistů a útrpný soucit okolí, uvěřila bych tomu, že na vině jsem vlastně já," vzpomínala.

Kristýna Leichtová v seriálu Comeback

Násilníka dopadli čtvrt roku poté. "Usvědčilo ho ještě pět dalších holek. Nakonec dostal jenom dva a půl roku. To jsem se naštěstí dozvěděla až jako dospělá," dodala Kristýna Leichtová, které hrůzný zážitek připomnělo natáčení filmu Bastardi, kde musela hrát oběť znásilnění.

I když nejdřív váhala, zda takovou roli přijmout, nakonec byla pro ni prý očistnou terapií a všem obětem doporučuje nedusit takové zážitky v sobě.

Kristýna Leichtová se vrátila na televizní obrazovky v seriálu Comeback. Ten ale naváže na reprízy jen dvanácti novými díly. S dalšími se nepočítá. Herečka má ale nabídku na další seriál, kde by měla opět mít komickou roli.