Jiří Paroubek s Petrou Kováčovou a Kateřinou Brožovou na oslavě svých narozenin

Jiří Paroubek s Petrou Kováčovou a Kateřinou Brožovou na oslavě svých narozenin | foto: David Port

Kováčová s Brožovou ukázaly Paroubkovi dekolt

  • 85
Předseda ČSSD Jiří Paroubek oslavil své pětapadesáté narozeniny v doprovodu Petry Kováčové a Kateřiny Brožové. Manželka kupodivu chyběla.

Zatímco milenka (oficiálně životně aktuální, legálně, stranicky i politicky nezávadná partnerka) Jiřího Paroubka Petra Kováčová přišla v červeném korzetu, přes nějž si loajálně přehodila pestrobarevný šátek v barvách ČSSD, to kdyby někdo váhal, ke komu patří, Kateřina Brožová znervózňovala gratulující strýce hlubokým květinovým dekoltem, kterým pojistila štěstí stranickým gratulantům alespoň na jedno odpoledne. 

A protože opět o rok starší a moudřejší Jiří Paroubek ví, že správný večírek dělají zejména citlivě vybraní hosté, postaral se o pozvání zářivé gardy českého kulturního nebe. 

Kromě elitní tlumočnice a prvotřídní herečky se oslavy zúčastnil i Jiří Krampol, který by nás dokázal rozesmát i v době hladomoru, stejně jako další kvintesence dobré zábavy Vítězslav Jandák, jehož bodrý duch celé odpoledne kypřil atmosféru pražského hotelu Kampa, kde se oslava odehrála.

Pogratulovat Jiřímu Paroubkovi přišel i kapelník, muzikant a autor nesmazatelných hitů Ladislav Štaidl, ke gratulacím se přidali i legenda fotbalové Slavie František Veselý, hokejista Jiří Šlégr či horký kandidát na prezidenta Jiří Dienstbier. Z věrných Paroubkových spolubojovníků za lepší zítřky se na večírku objevili například Stanislav Gross či génius expresivní tváře David Rath, jenž se jako tvárný semafor emocí ujal na chvíli i role moderátora.

Na večírku samozřejmě nechyběl ani hitmaker Michal David, který ovšem na rozdíl od osmdesátých let vyměkl a nedaroval předsedovi céčka - studiový mág a klávesový virtuóz, který ze Spartakiády dokázal učinit Woodstock o jedné písni a dokázal nás přesvědčit, že krásný den dokáže vykvést i na skládce, je každopádně i tak jednička - tak proč se snažit dál.