Kim Kardashianová vydražila za miliony luxusní šperk po princezně Dianě

  • 6
Americká celebrita Kim Kardashianová (42) v aukci koupila přívěsek ve tvaru kříže vykládaný ametysty, který nosívala britská princezna Diana. Šperk z 20. let minulého století se prodal za v přepočtu téměř 4,5 milionu korun, což je více než dvojnásobek původních odhadů.

Šperk vyrobený ze zlata a stříbra je osázený diamanty a ametysty. Navrhl ho britský klenotník Garrard. Přívěsek bývá také nazýván Attalahův kříž. O prodeji informovala aukční síň Sotheby’s a britská média.

Princezna Diana výrazný šperk nosila opakovaně, média připomínají zejména charitativní společenský večer v roce 1987, kdy doplnil její černofialové šaty s vysokým límcem.

„Šperky, které vlastnila nebo nosila princezna Diana, jsou na trhu k dostání jen zřídka, zejména šperky jako Attalahův kříž, který je barevný, odvážný a výrazný,“ řekl před prodejem Kristian Spofforth ze Sotheby’s.

„Tento neobvyklý přívěsek do jisté míry symbolizuje princezninu rostoucí sebedůvěru ve volbě šatů a šperků v tomto konkrétním období jejího života,“ dodal.

Kardashianová poničila šaty Marilyn Monroe, rozčiluje se sběratel

Kim Kardashianová volí ráda luxusní šaty a doplňky po slavných majitelkách. Loni si na slavnostní galavečer Metropolitního muzea v New Yorku oblékla šaty, které měla na sobě Marilyn Monroe, když v roce 1962 zpívala prezidentu Johnu F. Kennedymu k narozeninám. Aby se do přiléhavých šatů v tělové barvě vešla, musela zhubnout sedm kilogramů. Přesto se jí podařilo podle sběratele šaty poničit.

VIDEO: Kim Kardashianová získala šperk po princezně Dianě:

,