Dominika Gottová a Karel Gott (Praha, 20. června 2015)

Dominika Gottová a Karel Gott (Praha, 20. června 2015) | foto: Profimedia.cz

Gott přesvědčil dceru, aby se léčila ze závislosti na alkoholu a lécích

  • 51
Karel Gott (80) přiměl svou nejstarší dceru Dominiku (46) k tomu, aby se šla léčit. Gottová má problém se závislostí na alkoholu a lécích. Zpěvák chtěl dceři pomoct už několikrát.

„Pan Gott se velmi usilovně snaží poslední dva roky řešit s Dominikou její problém s alkoholem a léky a mnohokrát jí přesvědčoval, aby vyhledala odbornou pomoc a našla si práci, u které vydrží,“ uvedla pro iDNES.cz zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová.

Dominika ovšem nabízenou pomoc vždy odmítala, jelikož si svůj problém nikdy nepřiznala. Vše se změnilo teprve po její poslední návštěvě v Praze, kdy ji Karel Gott s manželkou Ivanou přesvědčili, aby vyhledala pomoc.

„Přesvědčili ji, aby léčbu podstoupila, jelikož jí alkohol viditelně žene do záhuby a neustálá finanční pomoc ze strany otce její problém nevyřeší. Proto je Karel Gott rád, že se Dominika konečně rozhodla vyhledat odbornou pomoc, a to za pomoci Ivany Gottové, se kterou je v blízkém kontaktu,“ ozřejmila Stolzová.

Zpěvák s manželkou jsou Dominice podle mluvčí velkou oporou a věří, že u svého přesvědčení zůstane a léčbu co nejdříve zahájí. 

KVÍZ: Osudové ženy, fanynky i rodina. Jak dobře znáte Karla Gotta?

Dominika Gottová žije ve Finsku s muzikantem Timem Tolkkim. Na chvíli se vrátila do Česka a pracovala jako vizážistka. Nyní opět žije v Helsinkách a je bez práce. 

„Měli jsme krásný byt s velkou terasou, výhledem na moře a okolní ostrovy. To bylo opravdu krásné bydlení! Pak jsme ale začali mít finanční problémy a museli si najít levnější nájem,“ citoval Gottovou v červenci Blesk.

Dominičinou matkou je Antonie Zacpalová, která se seznámila se zpěvákem v sedmdesátých letech a jako tanečnice se objevila v jeho klipu k písni Lady Carneval. 

15. července 2019