Johnny Depp s kapelou Hollywood Vampires na pražském Letišti Letňany, 13....

Johnny Depp s kapelou Hollywood Vampires na pražském Letišti Letňany, 13. června 2018 | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Deppovým bodyguardům vadily přesčasy a dluhy. Žalobu vyřešili mimosoudně

  • 3
Johnny Depp má o jednu soudní tahanici méně. Zaplatil svým bývalým bodyguardům Eugenovi Arreolovi a Miguelovi Sanchezovi. Ti ho obvinili z porušování pracovního zákoníku a ohrožování drogami. Ačkoli původně herec obvinění odmítal, nakonec vše vyřešil dohodou o finančním odškodnění.

V žalobě, kterou podali u soudu v Los Angeles loni v květnu, Sanchez a Arreola tvrdili, že jim „Depp nezaplatil mzdu, nutil je k práci v přesčasech, nezákonně s nimi ukončil spolupráci a během požívání jejich služeb se k nim choval v rozporu s pracovním zákonem“.

Osobní strážci dále prohlásili, že často byli svědky užívání tvrdých drog a museli pečovat o nezletilé děti, zatímco si hollywoodský herec užíval v nočních klubech a barech.

Eugene Arreola a jeho kolega Miguel Sanchez však v pátek 4. ledna 2019 u stejného soudu svou žalobu stáhli s tím, že dosáhli dohody v dané záležitosti a není třeba dalšího procesu.

Do roku 2016 bodyguardi pracovali pro Johnnyho Deppa prostřednictvím společnosti Premier Group International, ale poté začal mít herec finanční potíže a najal si je osobně. Jenže přestal platit. 

Osobní strážci od května 2016 do ledna 2018 nedostali zaplaceny přesčasy a další pohledávky. Navíc museli často řídit auta, v nichž byla spousta ilegálních drog a nezletilých. Nezřídka pak vykonávali oba muži funkci chůvy Deppova nezletilého dítěte, které herec nechával samotné doma.

4. května 2018