John Travolta

John Travolta | foto: AP

Za sex mi nabízel peníze, udal Johna Travoltu další muž

  • 34
Kauza Johna Travolty, který prý sexuálně obtěžoval maséry, má pokračování. K případu se nyní připojil stevard výletní lodi Fabian Zanzi, jenž veřejně prohlásil, že mu osmapadesátiletý herec nabízel za sex peníze, přesněji dvanáct tisíc dolarů, tedy více než dvě stě tisíc korun.

Fabian Zanzi je v případu novým hráčem, jelikož se oproti předchozím udáním, která mají na svědomí dva maséři, nechrání anonymitou. K případu se totiž vyjádřil v chilské televizi.

K setkání mezi Zanzim a Travoltou mělo dojít v roce 2009 na lodi Royal Caribbean, kde mladý muž pracoval jako stevard oddělení pro VIP hosty. "Měl něco na krku. Myslel jsem si, že to bylo chmýří. Jak jsem k němu přišel, roztáhl bílý kožich a byl pod ním zcela nahý. Objal mě a požádal, abych ho namasíroval," tvrdí Zanzi, jehož cituje agentura Famous. S případem tehdy seznámil i své nadřízené. Ti ho ale ihned propustili a věc ututlali.

Travoltův právník Martin Singer znovu zopakoval, že je jeho klient terčem nesmyslných útoků. "Veškerá tvrzení jsou absurdní a směšná. Všichni tři muži se pouze snaží užít si svých pět minut slávy," uvedl Singer, který navíc prokázal, že datum jednoho z předchozích údajných incidentů koliduje se skutečným programem jeho klienta.

V mezičase se ke kauze vyjadřují i společenští publicisté s odhadem, jak moc může případ Johnu Travoltovi profesně ublížit. Plusové body má zatím známý herec. "John Travolta i jeho zástupci odvedli dobrou práci tím, že zahájili protiútok a začali obvinění vyvracet. Nikdo z nás na místě "činu" nebyl a nikdo z nás neví, co se opravdu stalo. Viděl jsem hodně falešných žalob proti celebritám," uvedl veterán mezi společenskými redaktory Howard Bragman, který je spoluvlastníkem společenského magazínu Reputation.com.

John Travolta s manželkou Kelly Prestonovou

V Travoltův prospěch podle něj hraje i fakt, že dlouhodobě vede spořádaný rodinný život. Od roku 1991 je ženatý s Kelly Prestonovou, s níž vychovává jedenáctiletou Ellu Blue a dvouletého Benjamina. Nejstarší postižený syn Jett zemřel před dvěma lety po úrazu hlavy. Bylo mu sedmnáct let.