Ondřej Trojan (vlevo) a Jiří Macháček (vpravo) hráli v jednom týmu

Ondřej Trojan (vlevo) a Jiří Macháček (vpravo) hráli v jednom týmu | foto: Archiv Zibi cup

Jiří Macháček si řekl o noc s šestnáctkou

  • 4
Zpěvák a herec Jiří Macháček se poprvé zúčastnil benefičního golfového turnaje Zibi cup 2007 na Konopišti, který již popáté organizuje známý lankškrounský farář Zbigniew Czendlik, a hned se mu zachtělo hřešit.

Nestačilo mu, že vyhrál ve své kategorii třetí místo a domů si vezl bronzový golfový míček, ale nabídl se dělat společnost teprve šestnáctileté golfistce, která vyhrála víkendový pobyt v exkluzivním pražském hotelu Holiday Inn.

"Kdyby Beata neměla ještě vybráno, s kým pojede na tu noc v hotelu, tak se klidně hlásím," řekl doslova. Jestli to otec pětileté Berty, s níž mimochodem hraje ve filmu Medvídek, a teprve měsíčního syna Tondy myslel vážně, bude zřejmě nejvíc zajímat jeho manželku. Ta mimochodem také hraje golf a Macháček se těší, že až děti trochu vyrostou, budou moci hrát v takzvaném "flajtu", k němuž jsou potřeba právě čtyři hráči.

Prozatím s dětmi na léto plánuje krátké výlety po Čechách, dál za hranice se vypraví zřejmě až na podzim nebo v zimě. Kromě toho chystá s kapelou koncerty a pracuje na nových písničkách. Do prázdnin ještě bude hrát ve hře Na dotek v Divadle Na Jezerce. Na příští ročník golfového turnaje Zibi cup už se ale dnes těší. "Zibi mě zval už před rokem, ale já měl nějaký koncert. Musí mi dávat vědět hodně dopředu. Právě mi oznámil datum příštího turnaje, ve středu před Božím tělem. Nejsem z něj ale moudrý, protože neznám liturgii a nevyznám se v křesťanských rituálech," řekl s úsměvem.

V turnaji byl úspěšný i přes své problémy s kyčlí legendární fotbalista Antonín Panenka. Konopišťské hřiště sice projel na golfovém vozíku, ale uhrál ve své kategorii třetí místo. Mimochodem se potřebné operaci, kterou má za sebou i Karel Gott, už dlouho vyhýbá.

Turnaj tentokrát neozdobila svou přítomností moderátorka Lucie Borhyová. Zítra ji čeká poslední zápolení v Bailandu, a tak musel tentokrát golf ustoupit tanci. Zastoupil ji ale její mladší bratr Oskar, kterého ke golfu přivedla právě Lucie se svým bývalým přítelem, golfistou Alanem Babickým. Za své výsledky si vysloužil hned dvě ceny - večeři v luxusní restauraci a třídenní pobyt na Slovensku. Oboje si prý užije s přítelkyní.
 
Benefičního golfového turnaje se zúčastnil také producent Ondřej Trojan, Jiří Korn, Michal Kryštof ze skupiny Support Lesbiens nebo Bára Štěpánová, která se také ujala slavnostního zazpívání golfové hymny a vyhlašování výsledků. Přemlouvat k účasti se podle Czendlika nenechala ani jedna z přítomných celebrit.

"Troufám si říct, že Zibi cup je jeden z nejprestižnějších benefičních golfových turnajů, který už má takové jméno, že mám spíš problém odmítat zájemce. Může si ho totiž zahrát jen osmdesát hráčů. Jsem ale především rád, že potvrzuje fakt, že golfisté jsou hodní lidé, kteří dokážou pomáhat. Tentokrát turnaj vynesl téměř čtyři sta tisíc korun, které pomohou postiženým dětem, ale i seniorům," dodává farář Zibi podporující dohromady devět různých charitativních projektů.