Jane Fondová v magazínu Harper's Bazaar

Jane Fondová v magazínu Harper's Bazaar | foto: Daily Mail

Nestárnoucí Fondová: Bojovala s bulimií a kvůli otci nesnášela své tělo

  • 16
Třiasedmdesátiletá herečka Jane Fondová se může pochlubit figurou, kterou jí závidí spousta žen mnohem mladšího věku. Herečka však přiznala, že trpěla bulimií a trvalo jí dlouho, než se naučila milovat své tělo. Mohl za to částečně i její otec, herec Henry Fonda.

Herečka se ve skvělé formě ukázala také na filmovém festivalu v Cannes, ale přiznala, že ne vždy se cítila jako hvězda. Její poruchy příjmu potravy částečně vznikly také kvůli vztahu s otcem, hercem Henrym Fondou. Vyrůstala v 50. letech a otec ji naučil, že nejdůležitější je, jak vypadá.

Jane Fondová na festivalu v Cannes
Jane Fondová na festivalu v Cannes

Jane Fondová na festivalu v Cannes

"Byl to dobrý člověk, byla jsem do něj blázen, ale tvrdil mi, co by otcové neměli říkat: 'Dokud nebudeš vypadat perfektně, nebudeš milována'," prozradila Fondová v rozhovoru pro časopis Harper´s Bazaar.

Henry Fonda ve filmu Tenkrát na Západě

"Nebyla jsem šťastná, řekněme od puberty do padesáti," přiznala. "Trvalo mi to dlouho. Pokud trpíte bulimií, čím jste starší, tím hůře to jde."

Boj s nemocí ale vyhrála a místo toho se vrhla na cvičení. "Nedělám ale výpady, protože mám umělé koleno a umělou kyčel," řekla herečka, která propaguje svoji novou knihu Prime Time.

Přestože herečka prý už svůj věk neřeší, je ješitná. Tvrdí, že má tenké ruce, ale naučila se zvýraznit své přednosti. "Dávám si pozor, aby to, co mám na sobě, ukázalo mé nejlepší části: pas a zadek," prohlásila herečka, která se prý nesnaží oblékat jako mladice, přestože ráda provokuje. Je si údajně dobře vědoma, kolik jí je.

Jane Fondová
Jane Fondová
Jane Fondová ve filmu Barbarella (1968)

Jane Fondová

Jane Fondová byla vdaná třikrát. Jejím prvním manželem byl režisér Roger Vadim a druhým politický aktivista Tom Hayden. Se svým třetím manželem, mediálním magnátem Tedem Turnerem, se rozvedla v roce 2001. V současnosti chodí s hudebním producentem Richardem Perrym.