Marta Jandová měla koncert v SaSaZu (6. listopadu 2012).

Marta Jandová měla koncert v SaSaZu (6. listopadu 2012). | foto: Monika Navrátilová

Nervózní Jandová na koncertě, otec v hledišti ji rozptyloval

  • 3
Zpěvačka Marta Jandová je velká profesionálka, někdy se ale nechá trochu vyvést z míry. Na pražském koncertě s kapelou Die Happy ji rozptyloval jeden z fanoušků v předních řadách. Byl to její otec Petr Janda.

"Táta si stoupl blízko pódia a celou dobu na mne 'hrozil' do rytmu, jako správná rockerská mánička. Pěkně mě to ale rozptylovalo," prozradila zpěvačka.

Její vyprodaný koncert v pražském SaSaZu patřil ještě k celoročním oslavám "tisícovky", tedy k tisícímu koncertu, který proběhl letos v únoru v německém Ulmu.

"Pražské koncerty většinou využívám k takovému setkávání s rodinou a přáteli. Vzhledem k mému vytížení je to jedna z mála šancí, jak dát všechny mé blízké dohromady," řekla Jandová.

Aby zpěvačka všechny povinnosti stihla, musí také cestovat vlakem.

"V rámci turné po Moravě koncertujeme s Die Happy jeden den ve Zlíně, druhý pak v Brně. Jenže mezitím musím ještě stihnout představení Bídníků v Praze, takže se vracím vlakem, abych se trochu vyspala, a pak hned zase vyrazím směr Brno, pro změnu ale autem," popisuje Jandová.

Marta Jandová a její partner Miroslav Verner

Společnost jí bude ale tentokrát dělat přítel Miroslav Verner, což je výjimečná situace. Povolání lékaře mu totiž příliš cestovat se svou láskou nedovoluje. Dvojice by chtěla počátkem příštího roku navštívit některé z tichomořských ostrovů. Jejich společná vášeň je totiž potápění.

"Uvažujeme o Maledivách, ty jsou na kombinaci odpočinku a potápění nejlepší. Nic jiného se tam totiž ani moc dělat nedá," dodala.