Zpěvačka Hana Hegerová na snímku z roku 2005

Zpěvačka Hana Hegerová na snímku z roku 2005 | foto: Herbert SlavíkMAFRA

Popel Hany Hegerové vysypali k Dunaji, oznámil Fero Fenič

  • 6
Režisér Fero Fenič na sociálních sítích oznámil, kde se rodina Hany Hegerové rozhodla vysypat popel zesnulé zpěvačky. První dáma českého šansonu zemřela 23. března ve věku 89 let.

„Hanu Hegerovou dne 11. 7. v 11:00 hod. odnesly vlny Dunaje z jedné vesničky za Komárnem,“ napsal na Facebooku k fotce s nápisem Děkujeme v písku Fero Fenič.

Režisér, který patřil k nejbližším přátelům zpěvačky Hany Hegerové, později zveřejnil i fotografii rodiny a blízkých přátel z posledního rozloučení, jak stojí u břehu Dunaje.

Hana Hegerová zemřela v březnu obklopena rodinou v Nemocnici Na Homolce, kde byla měsíc předtím hospitalizována po zlomenině krčku. Informoval o tom vydavatel Tomáš Padevět.

Fero Fenič naznačil, že už nechtěla pokračovat v náročné léčbě a o svém konci rozhodla sama. „V posledním telefonátu už nedokázala mluvit, ale přesto volání přijala, abych slyšel alespoň její dech,“ řekl a dodal, že Hegerové a jejím písním na rozdíl od jiných nehrozí zapomnění.

„Její neuvěřitelný životní příběh, který si přála zveřejnit až po své smrti, vyjde knižně koncem roku. Napsal jej Tomáš Padevět a ukazuje, jak silnou osobností byla a jak svůj osud dokázala udržet ve vlastních rukou. Přes dramatické momenty až do úplného konce, o kterém také sama rozhodla. Byli s ní u toho oba její vnuci,“ prozradil.

23. března 2021