Festival v Cannes je i přehlídkou módy

  • 22
Mezinárodní filmový festival v Cannes, který skončí v neděli 25. května, není jen přehlídkou poslední filmové tvorby, ale i výtvorů módních návrhářů zvučných jmen. Na červeném koberci, po němž kráčejí filmové hvězdy do festivalového paláce, musejí před stovkami fotoaparátů a kamer zazářit především dámy. Velmi odvážným modelem se zde například pochlubila Nicole Kidmanová i topmodelka Eva Herzigová.

Herzigová všem mužům vyrazila dech, když po pověstném rudém koberci vykročila v dráždivých šatech bez podprsenky i bez kalhotek.

Po spekulacích o Evině špatném zdravotním stavu či dokonce drogové závislosti, se modelka stáhla do ústraní a odjela se svým přítelem k moři. O tom, že Evě krátký odpočinek velmi prospěl, se mohlo v Cannes přesvědčit tisíce filmových příznivců.

Další hvězda festivalu Penélope Cruzová se ukázala v černém modelu haute couture od Diora se šperky ve stylu Belle Époque, které speciálně pro ni navrhl dvorní tvůrce značky Dior John Galliano.

Italská kráska Monica Bellucciová moderovala zahájení festivalu také v šatech značky Dior, pro premiéru filmu Matrix Reloaded však zvolila fialovou korzetovou róbu značky Dolce & Gabbana a šperky od Cartiera.

V odvážných zlatavě-béžových šatech s hluboký dekoltem a vysokým rozparkem po celé délce nohy na červeném koberci pózovala modelka a herečka Laetitia Castaová. Tato tvář kosmetické značky L'Oréal také oblékla značku Dior.

Americká herečka Andie MacDowellová se na premiéře nového zpracování filmu Fanfán Tulipán ukázala v tyrkysově-stříbrných šatech značky Escada.

Pánové dávají přednost eleganci

Jestliže dámské róby by měly upoutat originalitou a zdůraznit ženské půvaby, pánové se na rudém koberci v Cannes objevují zpravidla decentně elegantní. Smoking je pro slavnostní příležitosti naprostou samozřejmostí, měl by však pocházet také od slovutných značek. Novodobý Fanfán Vincent Perez vyrazil na zahájení festivalu ve smokingu od Gucciho, Keanu Reaves měl zase na premiéře Matrixu oděv značky Yves Saint-Laurent.

Značka Dior přitom nevyrazila v Cannes do útoku jen v případě oděvů, ale zaplavila i zákulisí, v němž se celebrity připravují na příchod před kamery a fanoušky.

V kosmetickém salonu hotelu Martinez, kde se hvězdy mohou nechat nalíčit a učesat, nabízejí VIP hostům darem flakony toaletní vody J'adore. V hotelovém salonu u Diora se například nechaly nalíčit Isabelle Adjaniová či Monica Bellucciová.

Vlasy jim upravuje John Nollet, kadeřník filmových hvězd, který je tvůrcem sestřihu hlavní hrdinky kultovního filmu Amélie z Montmartru. Účes má mít Bellucciová pokaždé jiný - na zahájení měla vlasy dlouhé, při premiéře Matrixu polodlouhé a závěrečný ceremoniál by měla moderovat s krátkým účesem. Další hvězdy, jako například Andie MacDowellová, Arnold Schwarzenegger či Catherine Deneuveová, využily služeb kadeřnického salonu Dessange.

Andie MacDowellová a modelka Noemie Lenoirová na 56. mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (14. května 2003)

V Cannes byl zahájen 56. ročník mezinárodního filmového festivalu. Tradiční přehlídku konferovala italská herečka Monica Belluciová.(14. května 2003)

Penélope Cruzová na 56. mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (14. května 2003)

Gina Lollobrigida pózuje na 56. mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (14. května 2003)

Penélope Cruzová a Vincent Perez na 56. mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (14. května 2003)

Monica Belluciová, Patrice Chereau a Meg Ryanová

Monica Belluciová na 56. mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (15. května 2003)

Kevin Costner s Cristine Baumgartnerovou

Herečka a modelka Laetitia Casta na 56. mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (15. května 2003)

Laetitia Castová stojí mezi top modelkou Noemie Lenoirovou a americkou herečkou Andie MacDowellovou na 56. mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (15. května 2003)

Americký herec Keanu Reeves

Italská herečka Gina Lollobrigida na 56. mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (15. května 2003)

Australská herečka Nicole Kidmanová

Americká modelka Jerry Hallová na 56. mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (17. května 2003)

Arnold Schwarzenegger přijel do Cannes s manželkou Mariou Shriverovou. 56. mezinárodní filmový festival v Cannes. (16. května 2003)

Topmodelka Adriana Sklenaříková

Nicol Kidmanová na 56. mezinárodním filmovém festivalu v Cannes.

Top modelka Eva Herzigová na 56. mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (19. května 2003)

Top modelka Eva Herzigová přijela do Cannes na 56. mezinárodní filmový festival. (19. května 2003)

,