Ewa Farna

Ewa Farna | foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Ewa Farna necelý rok po nehodě: Řidičák chci zpátky

  • 55
V květnu to bude rok, co zpěvačka Ewa Farna málem přišla o život. Po večírku s kamarády sedla ráno do auta a jela domů do Vendryně. Cestou usnula a havarovala. Policisté jí v krvi naměřili zbytky alkoholu. Zpěvačka se chce opět k řízení auta vrátit.

Zpěvačka Ewa Farna má po loňské nehodě, kterou jen zázrakem přežila, zakázáno řídit.

"Vzala jsem si z toho hodně. Myslím, že každý, kdo viděl, jak dopadlo moje auto v souvislosti s mým zdravotním stavem, pochopí, že se událo něco metafyzického," řekla zpěvačka v rozhovoru pro čtvrteční Magazín DNES.

Farna dostala tehdy pokutu a přišla na dva roky o řidičský průkaz. Přesto se chystá znovu sednout za volant.

"Já si myslím, že kdybych měla blok a nepřekročila ho, tak mi může dlouho zůstat. Zatím ho nemám. Nevím, co se stane, až sednu za volant. Přála bych si v květnu udělat testy a získat řidičák zpátky. Je běžné, že když vám vezmou řidičák, po polovině délky trestu se můžete odvolat. Chtěla bych zkusit toho práva využít. Do školy sice jezdím autobusem, což budu i nadále, ale řízení auta mi chybí," vysvětlila.

Její autonehoda ji už bude provázet celý život. Hodně se o ní stále mluví i v Polsku, kde studuje právnickou fakultu a zároveň tam patří mezi nejpopulárnější zpěvačky. Dostávala i nabídky stát se tváří kampaní proti řízení pod vlivem alkoholu. To ji štve, protože stále trvá na tom, že o zbytkovém alkoholu v krvi nevěděla. Podle ní právě proto, že není zvyklá pít a na večírky chodí výjimečně.

"Mám kvůli tomu nálepku pařmenka. To je jedno z nejmylnějších a nejnepříjemnějších označení, jaké jsem kdy dostala," dodala.