Elton John hodlá prodat své luxusní automobily

Britský hudebník a zpěvák Elton John, známý jako jeden z nejrozhazovačnějších muzikantů v dějinách popu, se chystá prodat svých dvacet klasických luxusních automobilů. Oznámila to londýnská aukční síň Christie's. Elton John sice minulou středu prohrál soudní při o miliony liber s účetní firmou PriceWaterhouseCoopers a bývalým ředitelem manažerské společnosti John Reid Enterprises (JREL), avšak Christie's tvrdí, že prodává z praktických důvodů - kvůli nedostatku času na řízení těchto automobilů.

Byl bych raději, kdyby patřily lidem, kteří z nich mohou mít potěšení každý den, prohlásil nedávno zpěvák, jenž je nyní na světovém turné. Christie's očekává, že aukce vynese asi milión liber, ale umí si představit, že to bude ještě mnohem více.

Ve sbírce, kterou John shromažďoval přes 30 let, je například Rolls-Royce Silver Cloud, známý jako Daisy, nebo Aston Martin v barvách fotbalového klubu Watford, který zpěvák v minulosti také vlastnil. Všechny jeho klasické luxusní automobily jsou až na tři ferrari britské výroby.

Organizátoři aukce, jež se má konat 5. června v Londýně, na ni chtějí upozornit co nejvíce možných kupců a už nyní pořizují seznamy celebrit, jako jsou například Hugh Grant, David Beckham, Sting, Gianni Versace a George Michael, kteří v automobilech vedle Johna seděli.

Elton John s cenou Grammy Legend.

Britský zpěvák Elton John zpívá svou píseň věnovanou princezně z Walesu Dianě během jejího pohřbu ve Westminsterské katedrále v Londýně - píseň začíná slovy "Sbohem růže Anglie".

Britský zpěvák a skladatel Elton John se svým přítelem Johnem Davidem Furnishem.

Eminem a Elton John, kteří společně vystoupili na 43. předávání cen Grammy v Los Angeles.

Elton John nedávno vystoupil s raperem Eminemem. V londýnské opeře bude John vystupovat sám, jeho kolega pozvání nedostal.