Svatbu odkládal i kvůli rakovině. Lundgren si vzal o 38 let mladší trenérku

  • 12
Švédský herec Dolph Lundgren (65) se znovu oženil. Vzal si osobní trenérku Emmu Krokdalovou (27). Svatební obřad měli 13. července v jejich vile v Řecku. Pro akční hvězdu to byla už druhá svatba.

„Rozhodli jsme se oslavit naši lásku tím, že jsme se vzali v naší vile na ostrově Mykonos s rodinou a několika blízkými přáteli. Kvůli covidu a také dlouhé cestě náročné lékařské léčbě, jsme museli naše manželské plány mnohokrát přeložit. Cítili jsme, že je konečně ten správný čas oslavit lásku, život a štěstí – v zemi bohů,“ uvedli novomenželé pro magazín People.

Emma Krokdalová je stejně stará jako jedna z Lundgrenových dcer. Herec požádal norskou krásku o ruku ve Stockholmu v červnu 2020. S novinkou se pochlubili na Instagramu. Zveřejnili fotku, na níž Emma Krokdalová ukazuje zásnubní prsten. „Tady ve Švédsku se stalo něco velmi zvláštního,“ napsal tenkrát Lundgren.

Z velkého věkového rozdílu si dvojice těžkou hlavu nedělá. „Mám pocit, že Emma je na svůj věk určitě velmi vyspělá. Měla zajímavý život. Přišla sem z malého města v Norsku. Vdala se tady a prošla těžkým rozvodem a prošla si spoustou věcí, které většina mladých lidí v jejím věku nemusí řešit. Takže je docela vyspělá a zároveň si myslím, že já jsem docela mladý,“ nechal se slyšet herec.

Letos v květnu Lungren prozradil, že Krokdalová byla jeho oporou a stála mu po boku během jeho utajovaného boje s rakovinou. Lékaři přitom diagnostikovali už v roce 2015. V jednu chvíli mu lékař oznámil, že mu zbývají maximálně tři roky života. Rozhodl se vyhledat několik dalších odborníků. S pomocí jednoho z nich se mu během posledního roku podařilo intenzivní léčbou zmenšit nádory v ledvinách o devadesát procent.

Dolph Lundgren byl již dvakrát ženatý. Poprvé si vzal v roce 1991 Peri Mommovou, manželství však vydrželo jen rok. S návrhářkou šperků Anette Qvibergovou žil v letech 1994 až 2011, mají spolu dvě dcery, šestadvacetiletou Idu a dvacetiletou Gretu.

V minulosti žil herec například také se zpěvačkou Grace Jonesovou, modelkou Paulou Barbieriovou či šampiónkou v karate Jenny Sanderssonovou.