Gisele Bündchenová

Gisele Bündchenová | foto: Profimedia.cz

Dlouhonohá Gisele Bündchenová je první modelkou mezi miliardáři

  • 4
Zdá se, že brazilská modelka Gisele Bündchenová má nejenom hezkou tvářičku, ale je i dost chytrá. Stala se první modelkou, která svými aktivitami získala majetek překračující miliardu dolarů. Od roku 2004 je nejlépe placenou modelkou světa a letos ji magazín Forbes zařadil na seznam dolarových miliardářů.

Bývalá přítelkyně Leonarda DiCapria bohatne díky investicím a reklamě. Jen za kampaň pro značky Versace a  H&M loni vydělala v přepočtu téměř 750 milionů korun a za deset let v modelingu si na konto připsala přes 4 miliardy korun.

Gisele Bündchenová pro magazín American Photo

Modelka byla tváří značek Dior nebo Victoria´s Secret, ale má také vlastní značku šperků, ekologické kosmetiky a spodního prádla či sandálů. V roce 2010 se prodalo přes 25 milionů párů sandálů Ipanema, kterým propůjčila své jméno. 

Začátkem letošního roku rozšířila své podnikatelské aktivity a v rodné Brazílii představila kolekci vlastního spodního prádla. 

Zprava Gisele Bündchenová, Tom Brady a syn Benjamin Rein Brady

Jejich opulentní sídlo v Brentwoodu na západě Los Angeles

Se školou Vila Isabel letos vystoupila modelka Gisele Bündchenová (7. března 2011)

Magazín Forbes se rozhodl modelku zařadit na seznam dolarových miliardářů také proto, že v jižní Brazílii vlastní hotel, na Kostarice má vilu a v kalifornském Brentwoodu rezidenci. Tu si přitom s manželem vybudovali zcela nově v přepočtu za 300 milionů korun (více čtěte zde).

Třicetiletá modelka je už dva roky vdaná za hráče amerického fotbalu Toma Bradyho. V prosinci 2009 se jim narodil syn Benjamin.