Depardieu má rád filmy bez sexu

Filmové role bez sexu jsou fantastické, soudí populární francouzský herec Gérard Depardieu, na jehož kontě jsou desítky filmů od tragických love stories až po dětské komedie. Depardieu, který nyní propaguje španělskou verzi hraného francouzského dobrodružného filmu Asterix a Obelix: mise Kleopatra, řekl, že má rád tento film proto, že v něm není žádný sex.

Film, v němž hraje roli Obelixe, je druhým hraným zpracováním populárního komiksu o odbojných Galech.  "Je to fantastické...V komiksech není nikdy sex, a to i když je tam milostný příběh...jsou mimořádně prudérní," řekl třiapadesátiletý herec, který od roku 1965 natočil 120 filmů.

"Nejsou v nich žádné dvojsmysly, nedorozumění nebo utrpení."  V Misi Kleopatra cestuje Asterix a Obelix do Egypta, aby pomohli architektovi, který má postavit pro královnu Kleopatru do tří měsíců palác. Depardieu není přesvědčen, že se film ujme ve Spojených státech.

"Tam nemají stejné vnímání pro to, kdo je hrdina," říká herec, který si prověřil svůj galský šarm i v Hollywoodu. "Jejich styl je Spiderman (Pavoučí muž) a boj proti zlu s velmi zjednodušeným chápáním spravedlnosti."Nemám rád pozitivní hrdiny...Nudí mě," dodává Depardieu.

Gerard Depardieu

Roland Joffe, Uma Thurmanová, Gerard Depardieu

Depardieu točí v čechách.

Gerard Depardieu si odnáší strak, který si sám připravil