Dara Rolins

Dara Rolins | foto: Petra Ficová

Rolins čeká soud, státní zastupitelství zamítlo stížnost jejího právníka

  • 74
Pokus právního zástupce zpěvačky Dary Rolins Roberta Vladyky o odvrácení soudu selhal. Státní zastupitelství zamítlo jeho stížnost proti zahájení trestního stíhání.

Na Daru Rolins podal novou žalobu právník rodiny Jindřicha Rotrekla. Ten zahynul loni v červenci při nehodě, kdy se jeho motocykl srazil s vozem řízeným zpěvačkou.

Její právník věří, že nebyly naplněny podmínky k zahájení nového trestního stíhání, a podal proto stížnost. Soud ji ovšem neuznal. "Naše stížnost byla zamítnuta," potvrdil iDNES.cz Robert Vladyka. Jeho klientka tak bude muset před soud. "Hrozí jí, že by mohla být shledána vinou za usmrcení z nedbalosti," vysvětlil.

Zpěvačka tak může být odsouzena až na 6 let. Její právník je ale přesvědčen, že ani nový znalecký posudek (více o něm čtěte zde), kterým se ohání právník zastupující rodinu Rotreklových, neusvědčí Daru Rolins.

Dara Rolins a její manažerka Eva Skallová

"Nevěřím tomu, že by zde byl nový revizní posudek, který by prokazoval její vinu," řekl Vladyka.

Nebojí se ani samotná zpěvačka. Podle její manažerky to vnímá jako příležitost k prokázání neviny. "Konečně to prověří kompetentní člověk a Dara bude očištěná," řekla manažerka zpěvačky Eva Skallová.

K osudné nehodě došlo 10. července 2010 v ulici V Šáreckém údolí. Dara Rolins svým terénním vozem srazila třiašedesátiletého Jindřicha Rotrekla, který tudy projížděl na skútru. Muž byl okamžitě po srážce převezen do pražské Ústřední vojenské nemocnice, kde však po třech hodinách zemřel. Zpěvačka rodině nabízela odškodné, ale ta to odmítla a požadovala vyšší částku.