Daniel Nekonečný

Daniel Nekonečný | foto: Profimedia.cz

Csáková, Slezáček i Hřebejk vzpomínají na Daniela Nekonečného

  • 5
Ve věku 52 let zemřel český zpěvák, showman, tanečník a herec Daniel Nekonečný. Zpráva o jeho úmrtí mnohé zaskočila. Na Nekonečného zavzpomínali na sociálních sítích kromě fanoušků také přátelé zpěváka z řad showbyznysu.

Zpěváka Daniela Nekonečného nalezli v úterý policisté mrtvého v jeho domě v Řeporyjích. Na místě zasahovala záchranka i policie. Příčina úmrtí se vyšetřuje.

Jako první zprávu o jeho smrti potvrdil na Twitteru starosta Řeporyjí a bývalý bulvární novinář Pavel Novotný. „Odešel Daniel Nekonečný... Strašně brzo... Zemřel doma v Řeporyjích. Přeji ti klidné spočinutí na mléčné dráze mezi Bohy celého vesmíru, ty ďáble,“ napsal Novotný na svůj facebookový profil. 

„Smutná zpráva dne: Mr. Samba King aka Dan Nekonečný vzal trvalé angažmá na Nebeském karnevalu. Dane, budeš nám chybět. Tvé zdravé šílenství, pyroefekty, kterými si přiváděl k šílenství televizní štáby i nekonečné SMSky, kterých jsem míval plný celý telefon. Nechával jsem si je dlouho uložené, protože v nich bylo slunce. A to, zdá se, dnes pro nás právě zapadlo. Dane, snad je ti líp. Tady nám je a bude smutno...“, napsal na sociální sítě kamarád Nekonečného, producent Radan Dolejš

Na Facebooku Bořka Slezáčka se objevilo krátké a výstižné: „To byl pankáč!!! Goodbye, Danieli.“

Na Nekonečného zavzpomínal i raper Vladimir 518. „R.I.P. Dan Nekonečný! Velkej jezdec a kosmickej originál, bylo mi ctí, vždycky jsi mě dostal do kolen. Pozdravuj v ráji všech flitrů, zvířat a orchideí!,“ napsal na Instagram. 

26.března 2019 v 12:59, příspěvek archivován: 26.března 2019 v 14:29

„Zemřel Daniel Nekonečný, člověk neuvěřitelné energie, jehož nevídaný esprit po několik desetiletí rozdával radost každému na dohled a doslech. Před pár dny to byly tři roky, co nám poprvé hostoval na koncertě - křtili jsme tehdy ve Foru Karlín album Potmě jsou všechny kočky černý. Byl skvělej, smál se, vrčel, radoval se a celou backstage ozářila ta nejprůzračnější radost, kterou jsme kdy viděli. Za hostovačku nic nechtěl, jen jahody a lahev šampaňského, kterou nám ale hned po koncertě vrátil, protože nechtěl pít a dělal si z nás prý jen srandu,“ sdíleli vzpomínku na Nekonečného členové skupiny Mandrage 

Zemřel Daniel Nekonečný, posel ministerstva rozkoší

„Po koncertě za náma dorazil na afterparty a bavil tam veškerej přítomnej kolektiv. Nás, naše rodiče, naše kámoše, hudební kritiky, barmany. Všem děkoval, na všechny se usmíval a všichni se klaněli před jeho charisma, tou nenapodobitelnou joie de vivre, která z něj sálala tak upřímně a tak silně. Nikdo z nás už nikdy na Svižného Babyloňana nezapomene a těšíme se, že ode dneška bude slunce svítit zas o něco víc, ze země k němu míří jeho nejlepší vyslanec. Děkujeme za všechno, Dane,“ dodali. 

Na Nekonečného zavzpomínal také režisér Jan Hřebejk, který s ním studoval na DAMU.

26.března 2019 v 13:19, příspěvek archivován: 26.března 2019 v 14:55

Umřel Dan Konečný.. Známý jako Nekonečný. Ohromný talent, spolužák z DAMU, zjevení počátku 90.let. Později spíš parodie sama sebe. Točil jsem pro Šum svistu jeden z prvních klipů, obdivoval Danovu originální energii.. Umřel v mých rodných Řeporyjích, neví se proč. Je mi to líto.

„R.I.P. Daniel Nekonečný. Znali jsme se léta a začínali spolu v kapele Laura a její tygři. Je to smutný. Tak mladý. Upřímnou soustrast všem pozůstalým,“ napsala zpěvačka Ilona Csáková

Daniel Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Daniel Konečný. Před lety začínal ve skupině Laura a její tygři, než si založil vlastní formaci Šum svistu. Do povědomí veřejnosti se dostal zejména svým extravagantním vystupováním i oblečením, objevil se také v několika filmech.

Připomeňte si hudební orrrgasmy rozkoše

Nekonečný dva roky studoval obor herectví na DAMU. Prošel různými povoláními, včetně pomocníka v porodnici a hrobníka. V roce 1990 založil vlastní kapelu Šum svistu, která se uvedla multimediálním vystoupením v Divadle hudby. Jeho sólovým projektem bylo album Nekonečný šum, do něhož sám „nazpíval, nařval a do prsou nabušil“ roztodivné melodie.

Každé vystoupení Šumu svistu bylo plné etnických a exotických prvků, muzika a zpěv se v nich prolínaly s karnevalem, ohněm a tanečnicemi. Nekonečný si zahrál ve filmu Otakára Schmidta Eliška má ráda divočinu, ve snímku Jak se krotí krokodýli či televizním filmu Historky od krbu. V roce 2008 usiloval o účast v mezinárodním semifinále hudební soutěže Eurovision Song Contest, dříve známé pod názvem Velká cena Eurovize.

26. března 2019

26. března 2019

,