Claudia Schifferová na předávání britských módních cen

Claudia Schifferová na předávání britských módních cen | foto: Joel RyanAP

Schifferová je v Lásce nebeské jen 60 vteřin, i tak dostala 6 milionů

  • 9
Než se stala maminkou tří dětí, věnovala se německá topmodelka Claudia Schifferová (47) úspěšně i herectví. Poslední a možná i nejvýraznější příležitost dostala před čtrnácti lety, i když velmi epizodní, ve vánoční romantické komedii Láska nebeská.

Claudia Schifferová se v populárním filmu objevuje jako maminka Carol, do níž se zakouká vdovec Daniel v podání Liama Neesona. Nejdříve do sebe dvojice narazí v budově školy, později se spolu mihnou na letišti.

Z celkových šedesát vteřin slávy si každopádně supermodelka odnesla šest milionů korun, jak nedávno uveřejnil deník The Sun.

VIDEO: Mr. Bean měl být v Lásce nebeské anděl

Romantická komedie Láska nebeská, kterou letos připomene na Štědrý večer stanice AMC, patří k novodobé klasice televizních Vánoc.

Film Láska nebeská (v originále Love Actually) měl premiéru v roce 2003, kdy Claudia také porodila své první dítě. Syn Caspar Matthew se narodil 30. ledna 2003, dcera Clementine Poppy pak 11. listopadu 2004 a druhá dcera Cosima Violet 14. května 2010.

Modelčiným manželem je britský režisér Matthew Vaughn, se kterým se dala dohromady v roce 2001, a to během schůzky naslepo. 

„Potkali jsme se na schůzce naslepo a ihned zjistili, že jsme uhněteni ze stejného těsta. I když jsme vyrostli oba v naprosto odlišných zemích, jsme jako stejná osoba,“ tvrdí Claudia.

S manželem žijí na východě Anglie v hrabství Suffolk a nejvíce jim vyhovuje právě pobyt na klidném anglickém venkově.

„Miluju typický anglický životní styl, hrajeme deskové hry u krbu, jíme Marmite na toastu, pijeme čaj PG Tips a dlouze se procházíme s přáteli,“ svěřila se Němka magazínu Harper‘s Bazaar.

Claudia miluje soukromí a nechápe, jak dnes lidé můžou sdílet se všemi každý detail svého života. „Myslím, že kdybych začínala jako modelka dnes, asi bych neuspěla. Nejsem v tom dobrá. Jsem velmi plachá,“ dodala Schifferová.

Přestože se dnes věnuje hlavně rodině, občas nafotí nějakou kampaň. Na letošním týdnu módy v Miláně se dokonce ukázala na přehlídce věnované Giannimu Versacemu. Spolu s ní tam byly její slavné kolegyně z 90. let Carla Bruniová-Sarkózyová, Naomi Campbellová, Cindy Crawfordová a Helena Christensenová.

,