Cihly z Lennonova domu jsou na prodej

Malby Johna Lennona změnily majitele za tisíce dolarů, jeho piáno bylo prodáno za milióny a nyní se dávají do prodeje cihly z jeho domu v Liverpoolu, kde člen slavné britské skupiny Beatles strávil dětství. Stopadesát cihel z domku v ulici Menlove, kde Lennona vychovávala teta Mimi v 50. letech, získala od nového majitele objektu televize NBC při natáčení unikátního dvouhodinového pořadu o dětství slavného skladatele, zpěváka a hudebníka.

Cihly byly vyjmuty a zdokumentovány za úřední účasti a odvezeny do aukční síně pod dohledem ozbrojené stráže. Dražba na internetové adrese http://www.nbci.com/lennon začne 15. listopadu a skončí 4. prosince.

Nikdo si neodvažuje odhadovat, za kolik se "Lennonovy cihly" mohou prodat, uvedla agentura Reuters. Připomněla, že 5000 cihel z legendárního liverpoolského klubu Cavern, kde "brouci" začínali a který byl před lety zbourán, bylo prodáno po 300 až 500 dolarech.

Aukce má být vyvrcholením 60. nedožitých narozenin Lennona a 20. výročí jeho smrti 8. prosince, kdy byl v New Yorku v roce 1980 zastřelen duševně chorým Markem Chapmanem. Zbylí členové Beatles nedávno vydali první životopis skupiny. Bylo otevřeno Lennonovo muzeum v Japonsku a nově vydány dvě jeho sólové desky.

John Lennon a Yoko Ono

John Lennon (9.10. 1940-8.12. 1980).

John Lennon a Yoko Ono na tiskové konferenci

Člen legendární skupiny The Beatles John Lennon.