Brittany Murphyová ve filmu Sin City - Město hříchu

Brittany Murphyová ve filmu Sin City - Město hříchu | foto: allmoviephoto.com

Brittany Murphyová prý před smrtí trpěla chřipkou a anorexií

  • 12
Přesnou příčinu smrti mladé herečky Brittany Murphyové pitva neprokázala. Spekuluje se o předávkování, anorexii a rodina zesnulé prozradila, že posledních několik dnů trpěla Brittany příznaky chřipky. Vše by měly objasnit další testy.

Dvaatřicetiletá americká herečka Murphyová v neděli zkolabovala ve svém domě v Hollywood Hills. V bezvědomí ji ve sprše našla její matka. Podle rodiny se u ní v posledních dnech před smrtí projevovaly příznaky podobné chřipce.

Zástupce šéfa úřadu koronera Ed Winter prohlásil, že chřipka mohla být případně faktorem, který ke smrti přispěl. Winter dodal, že v domě Murphyové byly nalezeny lékařské předpisy. Úřady budou nyní kontaktovat jejího osobního lékaře, aby měly lepší obrázek o jejím chorobopisu.

Pitva zatím neprokázala, že by za její předčasnou smrt mohly drogy. Objasní to až toxikologické testy, které budou provedeny během následujících šesti týdnů. Winter však zdůraznil, že u herečky nebyly žádné nelegální drogy nalezeny.

Spekuluje se i o problémech s anorexií. Před pár týdny, když se Brittany Murphyová objevila na módní přehlídce v Los Angeles, novináři zdůrazňovali její až příliš štíhlou postavu a ona sama přiznala, že právě zhubla.

"Jsem trochu hubenější, než bych chtěla být," řekla tehdy v rozhovoru pro Fox News. Zástupce šéfa úřadu koronera však neshledal, že by byla herečka až příliš hubená. "Ačkoli byla velmi drobná, vypadá to, že byla zdravá," prohlásil Winter. O tom, že herečka trpí psychickým onemocněním spojeným s poruchami příjmu potravy se ovšem spekulovalo už v roce 2005. Tehdy média psala, že Murphyová užívá dokonce kokain. Herečka obojí popírala.

Podle manžela Murphyové Simona Monjacka byla jeho žena těsně před smrtí nastydlá a unavená z práce na dvou filmech, ale žádnou vážnou chorobou netrpěla. Monjack původně nechtěl povolit pitvu, ale ta byla provedena už druhý den po smrti mladé herečky i přes jeho nesouhlas. Sám bude nyní vyšetřovateli zpovídán, aby objasnil poslední dny Murphyové.

Brittany Murphyová patřila mezi nejvyhledávanější mladé herečky Hollywoodu. Hereckou kariéru zahájila v amerických televizních seriálech na počátku 90. let, ovšem upozornila na sebe až v roce 1995 vedlejší rolí v teenagerském hitu Clueless (Bezmocná), kde si zahrála po boku Alicie Silverstoneové.

Brittany Murphyová ve filmu 8. míleBrittany Murphyová ve filmu Sin City - Město hříchu

Po tomto úspěchu točila dva až tři filmy ročně; objevila se mimo jiné v oscarovém dramatu Narušení, thrilleru s Michaelem Douglasem Neříkej ani slovo nebo Ulice New Yorku. V roce 2005 si zahrála ve filmu režiséra Roberta Rodrigueze Sin City - město hříchu. Roku 2007 se provdala za scenáristu a režiséra Simona Monjacka.

,