Brigitte Nielsenová s dcerou Fridou

Brigitte Nielsenová s dcerou Fridou | foto: Profimedia.cz

Moc stará na dítě? Neexistuje, říká Nielsenová. V šedesáti má pětiletou dcerku

  • 32
Dánská herečka Brigitte Nielsenová (60) se v osmdesátých letech proslavila jako Rudá Sonja a krátce nato proslula i bouřlivým manželstvím se Sylvesterem Stallonem. Vdaná byla dohromady pětkrát a dětí má taky pět. To nejmladší rodila v 54 letech, za což ji kritizovaly i její starší děti. Rodičovství ve vyšším věku si však nemůže vynachválit.

„Půlka světa říkala, že jsem moc stará, když jsem otěhotněla – moje čtyři syny nevyjímaje,“ řekla Nielsenová v rozhovoru pro magazín People. Kromě čtyř starších synů, z nichž nejmladšímu je 28 a nejstaršímu 39, má pětiletou dcerku jménem Frida.

„Nic jako ‚moc stará‘ ale neexistuje. Nikdo tohle netvrdí chlapům, kteří mají děti po šedesátce nebo klidně i po osmdesátce. Podívejte se na Roberta De Nira, ten má sedmiměsíční dítě v 79 letech,“ podotýká.

Brigitte Nielsenová je v 54 letech opět těhotná. Čeká páté dítě

Naopak tvrdí, že díky své věkem nabyté moudrosti je lepším rodičem. „Víte, jak děti říkají, že babičky jsou nejlepší? Přijde mi, že mám takové smýšlení a emoce, že mám teď tu potřebnou trpělivost a o to větší lásku právě proto, že jsem v babičkovském věku,“ říká. „Jakožto mladší matka jsem často dělila pozornost mezi svůj single život, cesty letadlem a natáčení. Teď je pro mě Frida prioritou.“

Nielsenová, která v současnosti žije ve Španělsku se svým o mnoho let mladším italským manželem, tuto životní změnu popisuje jen v samých superlativech. Přestala kouřit a pít a veškerý čas věnuje své dceři. Dokonce tvrdí, že se cítí méně unavená, než když se starala o své starší děti.

„Na Fridu jsem měla dost času se připravit,“ uvádí s odkazem na to, že o umělé oplodnění se s manželem snažila třináct let. „Lékaři mě varovali, ať to beru realisticky. Moje šance otěhotnět prý byla dvě a půl procenta, navíc ve svém věku jsem měla i strach. Ale nakonec to bylo moje nejsnazší těhotenství vůbec. S Fridou bych klidně mohla být těhotná o rok déle. Když se konečně narodila, všechno bylo rázem naprosto snadné a úžasné,“ dodává.

,