Nela Boudová a Jan Kříž měli důvod k oslavě

Nela Boudová a Jan Kříž měli důvod k oslavě | foto: Marek Navrátil

Boudová slavila narozeniny, Kříž zase promoval

  • 22
Nela Boudová i její kolega Jan Kříž měli po představení hry Evropa, v němž spolu hrají hlavní role, důvod k oslavě. Nela, která ztvárnila stárnoucí herečku, slavila jednačtyřicáté narozeniny, Honza v ten samý den odpromoval coby scénograf.

Příběh australského autora pro dva herce přeložila Dáša Bláhová a hru ve zmíněném obsazení uvádí pod hlavičkou svého Intimního divadla. "Dáša tu roli hrála už v dobách své emigrace v Austrálii. V angličtině bych si na to ale netroufla. Díky svému dětství strávenému v Berlíně jsem spíš němčinářka," říká matka dvou synů Nela Boudová.

Nela Boudová a Jan Kříž ve hře Evropa
Nela Boudová a Jan Kříž ve hře Evropa 

Roli mladého Douglase měl původně ztvárnit Roman Vojtek, ale produkce potřebovala kvůli zájezdům divadla někoho méně vytíženého.

Roman Vojtek a Nela Boudová
Roman Vojtek a Nela Boudová

Ve chvíli, kdy však Jan Kříž svou postavu s Nelou nazkoušel, vyhrál konkurz na hlavní roli do Landova muzikálu Touha, takže s časem je teď rovněž na štíru. "Jsem poslední dobou vážně dost vytížený, v Plzni navíc zkouším Řeka Zorbu, takže mám o honičku postaráno. Jen ta fyzička trochu hapruje, budu s tím muset něco udělat," přiznal po představení Honza.

Nela Boudová slavila v dejvickém Kaštanu narozeniny, Jan Kříž promoci.
Nela Boudová slavila v dejvickém Kaštanu narozeniny, Jan Kříž promoci

Nela naopak s pohybem problémy nemá. "Dala jsem se na thajský box, a jak je to jen možné, věnuji se józe," svěřila se nám zapřisáhlá vegetariánka. "O fyzičku je potřeba se starat, kostýmy v divadlech mají navíc pořád stejnou velikost. A v Evropě je mimochodem jedna scéna, kdy přebíhám po jevišti jen v prádle. Pro takovéhle případy je prostě nutné si dobrou tělesnou kondici hlídat," dodala Boudová.