„Lidé si to myslí jen proto, že byla příliš štíhlá. Hned tvrdí, že měla poruchu příjmu potravy. Ale není to pravda. Milovala těstoviny a italskou kuchyni. Jedla hodně obiloviny, v lásce moc neměla maso, ale občas si ho dala. Jedla zkrátka od všeho trochu,“ sdělil Dotti v rozhovoru pro magazín People.
Stejný názor má na stravování Hepburnové i její partner Robert Wolders (80), který s herečkou žil těsně před tím, než zemřela.
„Nikdy nedržela diety. Nepamatuji se, že by se něco takového stalo. K snídani jsme si dopřávali tmavý chléb s džemem, k obědu jsme měli rádi kuře nebo těstoviny. Doplňovali jsme to zeleninou, kterou jsme si vypěstovali na naší zahradě. A k večeři jsme si vařili polévky. Jako dezert byla vždycky čokoláda a na závěr si dávala skotskou. Nikdy nepila víno,“ svěřil se.
Audrey podle něj a jejího syna měla výhodu v tom, že měla rychlé spalování a nikdy nemusela cvičit. „Ráda chodila. Ale ne moc dlouhé procházky, zkrátka tak akorát. Maximálně čtyři kilometry denně,“ pokračoval.
I v těhotenství přibrala minimálně. Nikdy se nemusela hlídat v jídle. Její kolegyně jí to záviděly, protože na rozdíl od ní musely držet přísné diety, aby si udržely štíhlou postavu.
Audrey byla dvakrát vdaná. Poprvé se provdala za herce Mela Ferrera, se kterým měla syna Seana. Později se rozvedla a provdala za italského psychiatra Andrea Dottiho, se kterým měla právě syna Luca. A po něm žila s Robertem Woldersem. Audrey zemřela ve třiašedesáti letech na rakovinu.