Britský herec Anthony Hopkins (27. ledna 2011) | foto: AP

Jako workoholika mě do rakve ponesou rovnou z placu, míní Anthony Hopkins

  • 2
Herec Anthony Hopkins nerad odpovídá na dotazy, které se týkají důchodu či odpočinku. V jednaosmdesáti nemá nejmenší pomyšlení na to, že by přestal pracovat. Hvězda filmu Mlčení jehňátek je prý totiž workoholik, kterého by sice ráda měla doma manželka Stella, ale on s herectvím skončit nehodlá.

„Jsem workoholik. Hraju, maluju, hraju na hudební nástroje, hodně čtu. To můj mozek udržuje aktivní. Budu pracovat, dokud neumřu. Moje žena Stella je dobrá v tom, že udržuje ve všem zdravou míru. Trávím mnoho hodin malováním ve studiu, ona přijde a řekne: A dost! Já totiž nemám moc selský rozum,“ přiznal Anthony magazínu AARP.

Třiašedesátiletá Stella Arroyaveová, která se stala jeho manželkou před šestnácti roky, se v posledních měsících baví tím, že o svém manželovi natáčí dokument.

„Jeden z mých učitelů jí řekl, že jsem byl záhadný. Nemluvil jsem s jinými dětmi. Nevěnoval jsem se žádnému sportu. Nechodil jsem ani na školní představení,“ svěřil se herec.

Jako malý si řekl, že jednou všem ukáže a bude slavný a úspěšný. Celý život tak dřel, aby ostatní viděli, jak je schopný.

„Stal jsem se tehdy úplně jiným člověkem, a tím se moje kariéra nastartovala,“ vyprávěl časopisu Hopkins, který hraje v novém filmu Dva papežové (Two Popes) hlavu církve Benedikta XVI.